Med tanke på att juniortruppen har matchat väldigt intensivt under stora delar av våren kändes det väldigt lägligt att ta ett lite break när lucka uppstod föregående helg. Vi tog ledigt fredag, lördag och söndag för att ladda batterierna. Killarna har slitit hårt varje vecka och därtill är man inne i slutfasen av sin vår-termin vilket innebär intensiva dagar även där med prov, redovisningar och andra trevligheter.(OBS! ironi). Det här lilla avbrottet vi valde att ta var till för att få tid att ladda såväl mentalt som fysiskt.

Truppen är nu i stort sett fulltalig i träning och de skador som funnits är rehabiliterade, det känns väldigt positivt inför avslutningen av vårsäsongen. Vi har, som det nästan alltid är, några få med skador/känningar, men inget som ska dra ut på tiden och de allra flesta är tillgängliga för spel. Detta kommer att göra att konkurrenskraften i en redan väldigt bra trupp ökar ytterligare, det är ett bra instrument när vi ska utveckla individerna.

Vi har redan fram till nu använt oss utav tjugofem spelare i spel i juniorallsvenskan vilket visar en god bredd, en handfull av dessa är spelare som idag tillhör vår pojkallsvenska trupp vilket känns tryggt inför framtiden.

Igår var dock vilan definitivt över(träning måndag kväll)och det blev dags att dra på matchtröjorna igen, den här gången i U21 serien och ett derby mot AIK. Derby är derby och man längtar alltid! Vi kom till spel med en bra balanserad trupp och jag såg verkligen fram emot matchen. Det var i vanlig ordningen en hel del ändringar gentemot senaste matchen (mot GIF Sundsvall) och det var dessutom väldigt länge sen vi hade match i U21 serien.

Vi pratade innan matchen om att ta initiativet inledningsvis och det gjorde vi verkligen. Robin Tranberg bankade dit en frispark i den tredje matchminuten och vi satt i förarsätet. Målet var såklart viktigt men ännu viktare, och mycket glädjande att se, så klarade spelarna att hitta rätt i sina positioner och defensivt låg vi rätt. När man som lag gör det blir resten så mycket enklare. Ett agressivt förssvarsspel gav oss bra lägen till vårt kortpassningsspel som inte var lätt att hantera på den hårda, studsiga gräsplanen.

Offensiven såg stundtals väldigt bra ut med fin blandning av tålamod och korta uppspel och långa spelvändingar både i sid- och djupled. Det som saknades var noggrannheten i den sista passningen och de riktigt tydliga löpningarna i den offensiva sista tredjedelen. Vi gör även två noll innan paus, denna gång så trycker Tranberg in en straff, på kraft och utan chans för målvakten.

Andra halvlek, blir tyvärr inte som vi vill, det låga tempot från första halvlek övergår i stället till ett hafsigt, slarvigt spel och båda lagen har problem att kontrollera den minst sagt svårspelade gräsplanen som Akalla Bollplan var igår. En hel del byten(förutbestämda från vår sida) gör att matchen blir ännu mer ryckig och vi hittar inte flytet. Att vinna matcher för att man”har ett bättre lag på pappret” är inte alltid så enkelt men segern var välförtjänt och spelarna gör en godkänd insats.

I matchen går att hitta många fina prestationer på individnivå vilket är själva syftet och där är jag absolut nöjd med många insatser. Spelare från båda trupperna gjorde bra ifrån sig och får idag en välförtjänt vila innan torsdagen blir startskottet för kommande uppgifter.

För juniorernas del innebär det en ”liten” seriefinal mot GIF Sundsvall(på samma poäng men sämre målskillnad än oss) på Kanalplan på lördag kl.13.00. Jag hoppas verkligen att ni som inte åker till Ängelholm och följer A-laget kommer till Kanalen och stöttar oss i kampen om att behålla den fina position vi har spelat oss till så här långt. Slutsålt?

Vi är redo!

Forza Bajen