Så har vi sparkat den sista bollen när det gäller matcher i juniorallsvenskan för vårsäsongen 2012. Andra matchen på fem dagar i dubbelmötet med BP har idag spelats på Grimsta IP och när slutsignalen ljöd så hade motståndarna gjort noll mål och vi två. Det betyder att vi har tabellraden 12   9   2   1      34-13    + 21    29poäng. En imponerande statistik och en poängskörd som verkligen är bra.

Men den eviga frågan om resultat och/eller utveckling tål att funderas på och det kan jag garantera att vi gjort. Utan en positiv utveckling blir det inga positiva resultat och förmågan att pressa sig själv när det går tungt resultatmässigt är klart mycket lägre än än när det ”rullar på”. Jag sticker inte ut hakan när jag säger att vi har haft en fantastisk utveckling på spelarna individuellt från det att vi drog igång denna säsong. Alla har tagit kliv, några har utan tvekan tagit rejäla kliv. Det finns många anledningar till att våren totalt sett har blivit så lyckosam. Det är ingen ”raket-forskning” utan snarare ganska självklara saker. Ni ska få några stycken här:

1. Vi har tränat både fler tillfällen och med mycket hårdare belastning än förra året-starkare spelare som orkar träna och spela mycket samt hålla sig skadefria.

2. Matchningen i U21 har drivit upp spelarnas förmåga både fysiskt, tekniskt och mentalt-vanan av högre tempo ger fördelar när det matchas i Juniorallsvenskan.

3. Den förbättrade fysiken har gjort att vi drar på oss färre skador/rehaben går snabbare -ger oss kontinuitet och bra valmöjligheter i laguttagningarna.

4. Vetskapen att det ”kan vara min tur nästa gång” att träna med A-laget eller spela i U21 har ökat drivkraften-konkurrensen sporrar alla att köra på.

5. Den utan tvekan största anledningen: Vi har bra spelare på alla positioner och alla vet vad som krävs och förväntas av dem.

Ovanstående punkter är inga vetenskapliga uträkningar eller geniala snilleblixtar. Det fem stycken punkter som alla funnits med i den planering som legat sedan förra hösten och som vi nu har glädjen att se gå i lås.

Det har varit en på alla sätt intensiv vårsäsong för dessa spelare, utöver att dem har tränat mer och hårdare, spelat mer och i tuffare miljö så har dom även allihopa gått heltid på gymnasiet. Det är ingen dans på rosor och ingen lek, men alla spelare ska ha en grym eloge för det hittills nedlagda arbetet och resultatet. Utan att ha alla spelare raka svara så tror jag att väldigt hög procent av dem när man sammanfattar själva kan känna vilka steg de har tagit under dessa dryga sex månader.

Vi har utvärderar allt vi gjort under resans gång och det kommer att ske justeringar för att bli ännu bättre, nu väntar två dagars ledighet över midsommar och sedan verksamhet fram till nästa torsdag(inklusive U21-match hemma mot Gefle för några stycken), innan vi tar ett uppehåll för att ladda batterierna. Att ladda både det fysiska och mentala blir viktigt, för hösten kommer inte att bli ett dugg ”lugnare”. Vi har satt oss själva i en fin position och ska göra våra yttersta att behålla känslan som finns i laget. Dagens match är ett lysande exempel på att laget har gjort stora framsten. Vi visar ett väldigt stort tålamod och underbar moral & karaktär när BP långa stunder trycker tillbaka oss, både i spelet men också genom många fasta situationer. Men det finns en trygghet och skillnad i det här laget nu,vi drabbas inte ab panik. Vi behåller organisationen och jobbar stenhårt tillsammans. Vårt ledningsmål är en perfekt omställning som avslutas på ett vackert sätt av Andreas Holmberg. Andra halvlek är bättre rent spel mässigt, vi radar upp ett antal chanser och fortsätter att vara stabila bakåt. Vårt andra mål är en fast situation, något vi pratat mycket om att utnyttja, en fin liten nick-touch av Viktor Nordin, frisparken slagen av Viktor Söderström. Stenhårt arbete hela matchen ger oss möjligheten av anfalla med många spelare och trots en utvisning sista tio minuterna klarar vi att hålla målnollan intakt. Att vi klarar av att vinna matchen, hålla nollan och skapa de chanser vi gör är riktigt bra gjort, med tanke på starten i matchen är jag mer än stolt  över utfallet. Det här känns också som ett kvitto på att spelarna förstår hur viktigt det är att vi tror fullt ut på det vi gör. Och dessutom är beredda att jobba hårt för det.

Nu blir det inget mer bloggande, med undantag för en kort reflektion när vi spelat mot Gefle IF i U21 kommande tisdag, på ett tag utan även här ska det sparas energi. I mitten av juli drar vi igång höst säsongen, då kör vi igen!

Glad midsommar och ge aldrig upp, någonsin!

Forza Bajen