Öppna landskap

När man gör tre mål i en fotbollsmatch ska man inte förlora, ja inte ens tappa poäng, men det var precis vad som hände i eftermiddag på Söderstadion. Vi gjorde tre mål, samtliga tre faktiskt ganska fina mål rent spelmässigt, vi skapade några chanser ytterligare som kunde ha resulterat men så blev det inte.

Bakåt var det sämre, och det ska absolut inte hängas någon enskild spelare. Det var defensivt, en kollektiv insats som bäst beskrivs med rubriken på det här inlägget: Öppna landskap. Inte tillräckligt bra i positionsspelet individuellt,en svag insats rent fysiskt och alldeles för utspritt som lag. Ungefär tvärt emot det vi eftersträvade. Tyvärr.

Däremot  har jag, efter att ha gått igenom de noteringar jag gjorde under matchen(det blev rätt många), konstaterat att finns det många saker att ta med sig, att återkoppla till spelarna och att jobba med i träning. Vi har jobb kvar att göra och ser fram emot förbättringar på många områden.

Det ska läggas till noteringarna att Gefle IF gör det bra och förtjänade tre poäng idag, jag tycker bara att vi gör det för lätt för dem.

Det finns även i dessa matcher en hel del positiva saker och de ska inte glömmas bort. Nu får juniortruppen en välförtjänt vila efter morgondagens analys och återhämtning. Jag är totalt sett väldigt nöjd med utvecklingen under våren såväl individuellt som lagmässigt. Nu laddar vi om inför hösten!

Forza Bajen

 
 

About the author

Fotbollsidiot med ansvar för Bajen U21 & Juniorallsvenska samt ingå i tränarstaben för A-laget. Kommer blogga med jämna och ojämna mellanrum om fotboll i allmänhet, men Bajen i synnerhet. Fokus på vårat eget men även generellt om världens bästa Superetta samt den Allsvenska vi ska tillbaka till!

More posts by

 

 

 

Skriv en kommentar

måste fyllas i

måste fyllas i

valfri