”På väg mot Slakthuset” en ny rubrik dyker upp på BaraBajen. Bloggen har nämligen blivit med blogg.

Tanken med denna nya kategori och rubrik är att BaraBajen ska få en möjlighet att hitta tillbaka till dess ursprung också – d v s själva bloggandet. Inte för att vi inte kommer att fortsatta på samma inslagna väg, utan snarare för att kompletera det som redan skrivs på BaraBajen, med ett mer spontant skrivande också.

***

Tele 2 Arena

Ja vad ska man säga egentligen – efter Swedbank Arenorna, Kungsfågelditon och senast Friendsarena för våra norrländska vänner så förstod vi förstås att det minsann inte skulle bli något ”Nya Söderstadion” för oss.

”Tele 2 Arena”, smaka på namnet och känn efter. Visst passar det ändå lite grann – för ingen ska komma att lura mig att den nya arenan är en ”Ny Söderstadion”. Det är Bajens nya arena (otvivielaktigt), det är ett nödvändigt ont, det är trots allt att dags för Hammarby att få en arena att växa i – men ”Nya Söderstadion” kommer det aldrig bli för mig.

Söderstadion och den nya arenan är två helt skilda väsen, så användandet av just ”Nya Söderstadion” har i grund och botten kännts som en tydlig och viktig markering kring andra inneboende hos oss. Men inte mer än så…

***

I folkmun

Så vad tusan ska vi Bajen Fans då kalla arenan? I brist på bättre alternativ så använder vi väl ”Nya Söderstadion”. Men visst måste det finnas något bättre alternativ, för när Söderstadion försvinner så kan vi väl ändå hissa upp namnet ”Söderstadion” i nya multiarenans tak och låta det vara en del av vår historia.

***

”I folkmun så kallas arenan *fyll i ditt förslag*

***

Personligen så har jag alltid gillat de förslagen som associerat till Slakthusområdet och överväger nu att seriöst börja förhålla mig till nya åbäket som ”Slakthuset”.

Det finns flera anledningar till att Slakthuset fungerar för mig – i min mun:

– Området som det byggts i och för att det genomsyras av självdistans.
– Något så nytt och modernt kan behöva ett enkelt och mer råbarkat arenanamn
Sen till sist, tittar vi på Globen och andra arenaprojekt som växer ur sin kostym så ska vi nog inte utesluta att det skulle kunna komma att bli ett slags slakthus för dess innneboende.

… om man nu väljer att ta på sig den hatten.

***

Viktor Barth-Kron, DN, twittrar och tycker att det bästa namnet på Nya Söderstadion/Slakthuset/Jätteschabraket-arena borde vara ”Tax Payer Arena”.

Skulle vara intressant att höra vad han tycker är det mest lämpliga namnet på Friendsarena.

/Patric