Seriefinalen som spelades idag kunde lika gärna haft 2/10 2012 som datumstämpel. Det var blött, kallt och det blåste rejält på Kanalplan, men det påverkade sannerligen inte vår insats idag, tvärt om så värmde dagens insats rejält. Det var lite synd(men ganska förståeligt) att så få trotsat vädret – för den här sortens tillställningar är det synd att folk missar. Det var med stor respekt som vi hade förberett oss för dagens uppgift, GIF Sundsvall har imponerat och liksom oss själva gått obesegrade fram till dagens möte. Det är ett lag med en bra organisation och många duktiga spelare. Det är fakta och ingenting annat.

Vad som också är fakta är att vi årets juniortrupp har stora kvaliteter och när allt går enligt plan så är vi svåra att hantera, oavsett motstånd. Vi vet också att på en lite sämre dag så får vi stora problem oavsett vilka vi möter. Dagens plan var enkel att prata om, väldigt mycket svårare att genomföra men spelarna gör det fantastiskt bra i 90 minuter. Det defensiva spelet och vårt försvarsspel som lag fungerade mer eller mindre fläckfritt vilket inger stort självförtroende och sparar en massa energi till vårt offensiva spel. Det kan verka rejält ”nördigt” att prata försvarsspel efter 6-1, men i sanningens namn så rann de tre sista målen in mot ett uppgivet motstånd.

Men det är ingen nyhet, ett tryggt försvarsspel ger utrymme för offensiven och där har vi många starka och bra vapen att ta till. En sådan här insats ger så klart en rejäl skjuts framåt i självförtroendet och att leda en serie är underbart härligt. Men vi har inte vunnit något än. Inte ett enda dugg. Vad vi däremot gjort är att vi har gett oss själva ett bra utrymme och tid att verkligen prata utveckling, både individuellt och som lag, och verka därefter. Bredden i truppen är bra och nu är skade-och sjukdomsläget väldigt gynnsamt inför de sista veckorna innan sommaruppehållet. För det är underbara utmaningar som vi har kvar innan vi tar ett kortare uppehåll. AIK på bortaplan och BP x 2 innan vi checkar ut. I tillägg till detta har vi en JDM-semifinal att genomföra(13:e juni) och många spelare kommer även att få möjlighet till speltid i U21 allsvenskan.

Den intensiva avslutningen gör att det inte finns tid till att luta sig tillbaka och tycka att vi är världsmästare. För återigen, vi har inte åstadkommit något annat än en väldigt bra start. Vi tar med oss det in i fortsättningen men måste fokusera på nästa uppgift, i det här fallet ett fys-pass i Haninge imorgon där vi pratar igenom dagens insats, kör ett bra pass och siktar på kommande vecka.

Jag är glad och nöjd, och faktiskt även lite stolt över dagens insats. Det kan man väl få vara?

Men jag är också ivrig