Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Det här var ju kuken…

Till att börja med, 2 straffar och ett självmål i arslet, när hände det senast? Måhända kan man skylla torsken på Smarassons urkassa insats som yb och Haglunds icke-mottagning vid 4-1 men samtidigt är det snarare momenten innan våra baklängesmål som visar hur bräcklig vår defensiv är i allmänhet men mer vår offensiv i synnerhet. Vi har en tendens genom idiotiska felbeslut och med spelare som har en hemsk lägstanivå en oerhörd förmåga att sätta sina medspelare i svåra situationer. Gäller såväl vid uppspel som vid bolltapp. Där och då slaktar man Bajen enkelt. Ska inte dra på de stora växlarna redan men vårt offensiva spel är bland det sämsta i allsvenskan både med och utan boll, både i offensivt som i defensivt läge. Håller med Nanne att vi är bättre än förra året att stänga ytor, hålla ihop laget (iaf mer än tidigare) och bättre på fasta. Det är dock parametrar som påminner mer om det klassiska sättet att spela svensk fotboll än någon tysk variant.

I övrigt är det enkelt att säga att vi gjorde en hyfsat bra match utifrån vårt spel samtidigt är inte elfsborg ett topplag i år och samtidigt visste Haglund mycket väl liksom andra allsvenska tränare hur man sårar Bajen bäst och på ett enkelt sätt. Man behöver liksom inte vara bäst i Sverige för att straffa oss hårt.

Ny match på söndag och vinst är ett måste. Vi möter ett i princip likadant gäng som vi är. 1-1 i premiären, 1-3 torsk för häif ikväll och med en trupp som är berg och dalbana precis som vi är.

Till sist, ger inget för att kicka en tränare under säsong då det kommer se likadant ut som innan. Scoutingmässigt finns stora frågetecken för truppbygget långsiktigt. Är personligen övertygad att det varit bättre att slantat upp för Besara istället för att värva Imad. Det hade varit att bygga något på lång sikt. För det sportsliga framgent hoppas jag som sagt sportrådet lever och kan vara en motvikt och medpart för den sportsliga ledningen. Känns inte direkt som att det i styrelsen finns den kvaliten vilket också är något Hammarby lidit enormt av i många många år. Blir dyrt i längden att åsidosätta sådana delar. Där skiljer vi oss från ett stort antal klubbar tyvärr.