zilver1
Deltagare
Antal inlägg: 53

Gjorde en lista med lite gamla bajenlirare. Det vill säga, var är de idag?

1. Totte Gerrbrand och bröderna Forsberg lirar i Nacka. Det gör också HTFF-bekantingen Chiharu Stocklassa. Är Nacka lika med HTFF 2.0?
2. Igor Armas är kapten för Krasnodar, där han nog fortfarande väser ett och annat till anfallare (och möjligen lagkamrater).
3. Emil Johansson var ju ”för bra” för att hänga med Bajen ner i Superettan, så nu lirar han för Degerfors i Superettan.
4. Supertalangen Haris Laitinen har hunnit med Assyriska, AFC United, Nacka och nu Haninge. Han är ju nära Skarpnäck i alla fall. Hur kul Simon Helg har det med Åtvidabergs uteliv kan man fråga sig.
5. Baggio Husidic var kanske för bra för Bajen då han fortfarande lirar för LA Galaxy. Lagkamrat med Nigel de Jong, Steven Gerrard, Giovanni dos Santos, Ashley Cole och Robbie Keane. Nästan som i Bajen.
6. Charlie Davies var i Sochaux och Randers innan det blev New England Revolution. Samma klubb som Björn Runström skulle förgyllt om han inte hade kommit ihop sig med tränaren (liksom i Bajen och Fulham då). Tyvärr går det lite segt med målskyttet i år för Davies, ett mål på åtta matcher. Återvändare?
7. Guldborg gjorde ju en repa i isländska Valur, men missade EM-partyt då han flyttade hem till Lyngby. Här är han ordinarie i en klubb som med usel ekonomi försöker ta sig till högsta serien. Groundhog day för den gode dansken.
8. Flyttade hem gjorde tuffe Nik Ledgerwood som nu spelar i Edmonton, efter att ha varit i både Duisburg och Energie Cottbus. Nik var lite svag för det tyska då han hann med sex seniorklubbar i Tyskland.
9. Teknikern Luke Rodgers tog sitt referensbrev från Hasse Backe till konferenslaget Forest Green. Nu i Sutton Coldfield Town, Birmingham. The Evostik Nothern League.
10. Södra förorternas kortkung Sebastian Castro-Tello har tagit sin eminenta försäsongsteknik till Degerfors, Nacka och nu Arameiska/Syrianska

Bonus: Marcus Törnstrand gick ju vidare till Dundee United och Östersund. Inför denna säsong visade sig han ha värvats till Järna SK utanför Södertälje. Den nu 25-årige backklippan kommenterade division 3-klubbens intresse med ”Det känns jättebra. Jag fastnade för Järna för att jag tycker att det är en väldigt proffsig klubb. Jag blev väldigt imponerad av klubbens vision och organisation”. Det bor 6 000 själar i sovstaden så vi får se hur långt visionen bär.

Sammantaget är det ju ändå kul att så många bajenhjältar har tagit sina kunskaper vidare i karriären. Vi får väl beklaga att det nog var lite körigt ett tag i Bajen för en del av dem.