BAJEN ÄLTA NR 8
Deltagare
Antal inlägg: 1539

God kväll GU!

…det är inte helt stabilt i nervsystemet, men tiden går och det oundvikliga närmar sig!

Besiktningen av vattenskadan var inte något positivt…som vanligt ”slingrar” dom sig så mycket det går med avdrag hit och dit och i slutändan blir det inte mycket till hjälp överhuvudtaget!
Inom kort kommer ett utlåtande från IF….så får vi vad det ger!

…en god vän har också tittat på skadan och är av en helt annan åsikt än vad besiktningsmannen är vad det gäller reparationen av tätskiktet runt brunnen och återställandet! Det är ett litet hål i brunnsduken!
Han är av åsikten att inte hela skiten behöver rivas ur, utan förordar ett litet försiktigt ingrepp runt brunnen…Vi tar bort klinker runt och en bit ut från brunnen, fix och den trasiga brunnsduken/tätskiktet och ser till att vi får ”överlapp” ordentligt när den nya duken läggs på plats…vi flyter ner en ny brunn först, lägger dit den nya brunnsduken, på med primer och fuktspärrar ordentligt…lägger dit ny fix, klinker, fog och överdel till brunnen!
Givetvis så förutsätter detta ingrepp att inget annat skadas typ värmegolvet m.m. när vi river….går det illa, så måste skiten ut i a f!

Det bör tilläggas att besiktningsmannen har flera intressen i detta mer än själva besiktningen, eftersom det är hans firma som skall ta hand om ombyggnaden, så självklart vill han ”riva ut hela skiten”…

…för övrigt skönt att inte ha skrivit detta i tredje person! Det är enklare att inte göra det och det fungerar utmärkt på ”Maskinisten”, så framledes kanske ”otyget” läggs ner! 😉

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 10 månader sedan av BAJEN ÄLTA NR 8.