Oldcontrarian
Deltagare
Antal inlägg: 50

Johannes: Håller dock med att vi har sjukt mycket kvar att jobba med när det kommer till scouting, men det tar tid att bygga upp kontakter och förtroende. Tycker Hjelmberg som är chefscout verkar gjort ett gediget jobb exempelvis i Afrika (Ghana/Elfenbenskusten). Till exempel verkar han fått bra kontakt med Mörk som tyvärr är viktig för svenska klubbar då vi vill ha framförallt billiga utvecklingsbara västafrikaner. AIK har ju nästan haft ensamrätt på honom tidigare.

Däremot är ju det ganska klart att Jingblad var en felvärvning. Allt är knappast hans fel. Men det var ju ganska tydligt att han fråntagits en del befogenheter och tog tre steg tillbaka där efter ett tag. Att Nanne ville styra och ställa som i en småklubb funkar i inavelsskadade hålor inte i storstadslagen, Hammarby inte annorlunda där. Han hade sprungit på patrull i dif, aik, ifk g, mff också.
Nanne och Jingblad visade sig oförmögna att välja spelare som passade modell.

Däremot tycker jag inte de ska ha ensam skit. Vi har en VD med micromanagement tendenser som läger sig i det sportsliga för mycket. Dibba gick han och drog igenom enligt flera källor och nämns även på Fotbolldirekt mot Nanne och Jingblad.

Vi har en sportslig org på uppbyggnad. Men vi behöver en tränare och en sportchef med chefsscout i samklang. En VD som vet sin roll och inte petar i saker han som fotbollsanalfabet inte ska.