Oldcontrarian
Deltagare
Antal inlägg: 50

Alltså det här med att hitta ”redan scoutade” spelare. Även förr när vi tog tog Dan Sahlin, Hasse Berggren var de kända. Det finns inga hemliga russin i kakan i Sverige. Att Ghoddos och Nyholm var kända säger egentligen ingenting negativt. Alla bra spelare är kända. En scouts jobb är att följa,se att de passar in i modellen/rollen som Tränare/sportchef har satt. Det är egentligen endast utländska spelare och då framförallt Afrikanska som kan vara lite ”okända”.

När det gäller Ghoddos var han vår om tränare/sportchef sagt ja.

Nyholm är ja en hårdare konkurrens. Men folk stirrar sig blinda på tabelläge. Hammarby har en bra möjlighet till att tävla med AIK. Varför? Vi kan ”garantera speltid”. När det gäller äldre spelare så kan storlag locka med medaljer och att sälja utomlands är inte lika troligt. Men för en ung spelare som vill utomlands kan ”garanterad” speltid i ett placering 7-11 lag vara bättre än 5-6 matcher från start hos SM-guldvinnaren. Vi försökte inte ens.

Med garanterad speltid menar jag att chansen till startplats i Hammarby är betydligt högre än i ex MFF, Häcken, Peking och AIK.

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 8 månader sedan av Oldcontrarian.