Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Bara att lyfta på hatten för Bajens senaste rekryteringar på den sportsliga sidan. Minns diskussionerna pre-Nanne om vikten att få in sportslig kompetens och bygga ett starkt sportsligt fundament. Vi lade några viktiga stenar med Nanne med ett mycket viktigt allsvenskt avancemang och en hyfsad stabil allsvensk status som resultat. Modigt och bra att vi inför 2017 och nu rekryterar och spetsar kompetensen ytterligare. En sportchef med grym koll på marknaden och hur den fungerar var mycket efterlängtat. Kommer in i ett helt ok läge där det ska genomdrivas en generationsväxling, finns några utgående kontrakt, lite dökött och några spelare vi kan få lite pröjs för. En tränare som hajat läget, har en fin taktisk kompetens, när startade vi allsvenskan med en torsk på sex fighter senast. Framförallt en tränare som vill, kan och ska ha all fokus på att vinna nästa match. Ganska befriande efter allt snack om munkar, ferraris och kaizen. Billborn som ass med fokus på det Bajen satsat mkt kraft på senaste åren, ungdomsverksamheten känns tryggt och viktigt med den länken. Bakom har vi Ola, som i mina ögon, har en viktig roll att se till det långsiktiga medan övriga är mer ”här och nu”, en nyckelposition och funktion vi aldrig haft, en kvalitetssäkrare som jobbar med den sportsliga uppföljningen och utvärderingen för att vi inte ska hamna i de berg och dalbanor vi hamnat i tidigare.

Sen så kommer det ta tid innan en organisation med ambitiösa herrar sätter sig och alla hittar sina roller. Tror inte på nån direkt effekt här och nu utan att vi successivt tar steg men tar de på rätt sätt. Då kommer vi ha ett rejält sportsligt fundament att ta avstamp ifrån.

Prio nu måste bara vara nya Årsta IP. Läser man senaste styrelseprotokollet går det långsamt framåt. Är för lite insatt i projektet men skulle vara intressant att veta om Bajen jobbar på nån lösning för inomhushall i Söderort. Ser vi på andra klubbar i Sverige halkar vi efter där. En modern infrastruktur är nästa nyckel där ett ett nytt Årsta IP för senior, akademi, U-17+U-19 är en viktig fråga. Likaså möjligheterna vintertid. Borde kunna gå att dra igång nåt samarbete med fler söderortsklubbar om detta. Det där dif-tältet kanske kan vara ett annat alternativ.

Till sist, kortsiktigt, gäller det att fortsatt ta poäng. Som vanligt är det fler gäng i allsvenskan som är mer rädda för att förlora än att våga Vilma och serien är fortsatt jämn. Runt omgång 10 kommer vi kunna se lite skillnader. Min gissning är att vi inåt har en serie där nöff-nöff rycker i toppen ganska rejält redan till sommaren, vi har ett gäng som parkerar i botten och sedan kommer serien fortsatt handla om kriget om övre vs undre mitten. Vi har några gäng från undre mitten som nu har ambitionerna att tillhöra övre mitten och topp 3. Kommer bli ett fortsatt arms race om dessa platser och det är vad serien kommer handla om i år. Kan vara ganska gynnsamt för oss att ”bygga om” en sånhär säsong. Många av de klubbar somm ”satsar” i år kommer få väldigt lite betalt för det. Något framförallt nöff-nöff vinner på i längden men även vi om vi sköter korten rätt.

Till sist 2, AEG går in i Friends. Blir intressant att följa vad det innebär för fotbollen i stan. Kommer Tele 2 betala av Friends svarta hål? Hur kommer apa påverkas? Ett incitament för egen arena igen då de tappat sin förhandlingsposition eller kommer samtliga tre klubbar ha likadana avtal nu?