Kristof
Deltagare
Antal inlägg: 295

Efter att ha lyssnat lite poddar och hört snacket så finns det lite intressanta formuleringar. Och tankevurpor. Till exempel det här med huruvida intäkterna från spelarförsäljningar täcker “svarta hål” eller inte?

Panera nu att Aidoo går utomlands vilket ger en transferintäkt. Det stämmer att pengarna inte behöver gå till att täcka några “svarta hål” utan kan användas till att förstärka spelartruppen. 100 procent sant.

När väl dessa pengar används till nya spelare så uppstår det en kostnad, förstås. I första hand ökad personalkostnad. Erkänt bättre spelare har bättre betalt. Denna ökade kostnad balanseras av intäkten av spelarförsäljningen, som redan är gjort. Gott så. Förhoppningsvis leder också denna ökade kostnad också till en bättre tabellplacering (men inte 100% säkert).

Men säljer man inte spelarkontrakt på nytt om något år så har man ju rimligen inte råd att behålla den uppgraderade kostnadsmassan över tid. Så för att komma till en resultaträkning i balans så får man återgå till den kostnadsnivå som finns i dagsläget, innan försäljningen av Aidoo. Alltså nivån som har resulterat i en 11:e plats två säsonger i rad och en mittenplacering idag.

Så ja. Det finns idag i vårt fall inget svart hål i resultaträkningen. Däremot finns det svarta hålet i det resultatet som mäts i tabellen. Också det är en out-out (spenderade pengar är input). Är då ekonomin god och i balans? Och kan man säga att man är oberoende av spelarförsäljningar? Ja det är man ju. Om man nu är nöjd med en mittenplacering och givet att det fortsätter komma 20 tusen på matcherna med mittenplaceringen över tid.

– Från JJ perspektiv är ekonomin i balans. Han har bättre förutsättningar att forma sitt eget truppbygge. Ekonomin är god.
– Från vårt perspektiv finns det en balans i resultaträkningen men ett underskott i placeringstabellen.
– Frågan är vad som händer i resultaträkningen om/när det uppstår ett överskott i placeringstabellen?

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 1 månad sedan av Kristof.