Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Måhända är man luttrad men jag har svårt att bli upprörd över att vi byter tränare. 2017 var knappast en aha-upplevelse och med många års fotboll på nåthinnan är den där outputen av ett långt och gediget tränarskapande som bygger en framgångsrik klubb mest bara en myt och en stor portion önsketänkande som tex Nanne var duktig på att sälja in under en extremt timad tid där alla bara skrek efter en frälsare. Tyvärr har det följt vidare i spåren med JM där folk försökt intala sig att nu minsann ska 2016 års säsong vara en säsong av uppbyggnad och sedan ska det defilera. I princip alla varningsklockor ringde redan under sommaren. Resten av säsongen var ett gigantiskt misslyckande av en tränare som uppenbarligen inte har kompetensen. Något både han och styrande i klubben får ta på sig. Lägg till att vi för första gången har em stark sportslig ledning som ser längre på Bajens utveckling än en enstaka tränares idéer så tro gam att det skulle smälla.

Måhända svårt, jobbigt och kaosigt för känsliga själar men jag är inte särskilt orolig. Fotbollen idag är kortsiktig och kommer aldrig vara långsiktig på tränarbänken eller på planen. Du måste leverera här och nu annars ryker du. Det vet både tränare och spelare. Suppportrarna i synnerhet i Bajen verkar ha ett enormt lågt självförtroende och en loserstämpel som nästan är skadlig för klubbens framtid. Man tror helt ärligt att klubben verkar gå under bara vi byter tränare. Något halva allsvenskan gjorde under 2017 men hos oss blir folk livrädda direkt.

Hoppas Bajen står på sig och vågar stå för vad man planerar göra. De har mitt stöd alla dar i veckan. Empirin talar sitt tydliga språk och Bajen börjar agera som en klubb som aspirerar på toppen ska göra. Att en dansk utan några som helst meriter i Bajen eller allsvenskan kan riva upp såna här känslor är skevt. Han är en lika stor lycksökare som resten av spelarna i truppen är exklusive Kennedy. Prestera eller dra liksom.