Forumsvar skapade

Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 38 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37858

  Vad ska man säga, en riktigt usel prestation mot solna. Förstår inte hur det kan bli så här igen.

  Hösten 2019 spelade vi en bländande fotboll, men efter det har det i stort sett gått utför med spelet. Förra säsongen var en missräkning, även enligt klubbledningen, och i år skulle vi ta revansch. Sett ur det perspektivet lovar säsongstarten inget gott. Hur länge ska Billborn få åtnjuta vårt förtroende?

  Fjoluson imponerar dock.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37774

  Varför lämnar Kindlund?

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37694

  Ännu en säsong till ända. Inte den sämsta man varit med om, långt ifrån, men ändå en stor besvikelse. Sett till förutsättningar och målsättning en katastrof, rent ut sagt. Om man ska orka med vintern och mörkret så behövs det ett ljus i tunneln. Vem bjuder på det?

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37642

  Tack för intervjun Kindlund. Om jag tolkar den rätt så hänger Billborns öde på att vi tar tredjeplatsen. Gör vi det så blir han kanske kvar, märk väl, kanske. Om vi inte gör det så ryker han.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37641

  Nu måste klubbens ledning ta ansvar och informera oss om vad de tänker göra med anledning av lagets totala kollaps. Något måste göras.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37635

  Två missade frilägen.

  En misslyckad bakåtspark.

  Ett rött kort.

  Som man bäddar …

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37558

  Varför får vi straffar och röda kort emot oss? Taskiga domare, otur, kanske det. Men framförallt är det en konsekvens av lagets försvarsarbete överlag. Mot Sirius tappade vi allt i andra halvlek, både defensivt och offensivt. Vad beror det på? Spelarna? Tränaren?

  Örnen, visst, han är mer än välkommen, om vi har råd. Tanken är förstås också välkommen tillbaka, men hur motiverad är han nu efter att utlandsmiljonerna försvann, ja man undrar.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37536

  Herregud, vilken skön seger!

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37532

  Ett spel i spillror. Defensivt klarar vi inte av att bli pressade högt, enkla misstag och huvudlöst agerande. Offensivt fyller vi inte på, nästan inga löpningar, få inne i boxen. Blev bättre i slutet av matchen, men alldeles för sent. Tydliga spår av mental kollaps hos många av spelarna.

  Billborns kommentarer efter matchen gör ingen människa glad. Vad säger sportchefen och Kindlund?

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37527

  Fotboll spelar man med huvudet, fötterna är bara ett hjälpmedel. Jag har glömt vem som sa det, men stämmer bra in på dagens match. Dagens insats får tillskrivas det mentala tillståndet i spelarnas huvuden. Vi har dom nedtryckta hela matchen och med hjälp av fart och intelligens hade vi satt några baljor. Istället rullar vi runt utanför deras straffområde, sakta, med nästan inga spelare inne i boxen och med instick sällsynta som en löning på måndag. Skärpning!

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37518

  Ja det ser riktigt illa ut. Förhoppningarna har kommit på skam. Allt snack om guld och europaspel kan vi lägga åt sidan. Nu får vi rikta in oss på att hänga kvar. Det var inte så vi tänkte oss säsongen men så får det bli.

  De ansvariga får i detta läge noga följa den sportsliga ledningens arbete och överväga om några förändringar måste till för att vi till nästa år ska kunna komma tillbaka till den nivå vi hade höstsäsongen 2019.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37515

  Hjärndött, sa Billborn efter matchen. Han menar spelarnas agerande under kontringen som ger straffen. Det kan man tycka, men vem är ansvarig för denna hjärndöd? Det är lätt att skylla på spelarna, men jag håller dom inte ensamt ansvariga. Dessutom hade det varit lite snyggt att som tränare ta på sig ansvaret för spelarnas agerande, åtminstone i tv.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37509

  En poäng är mer än noll poäng. Men ett bollinnehav på 39 procent tyder på att problemet är mentalt. För många spelare har större rädsla för att förlora än tro på att vinna, de kliver inte fram, de vill inte ha bollen, de tror inte på sig själva. En tydlig effekt är att ytterbackarna inte kliver fram som tänkt, vilket gör att motståndarna kan klumpa ihop sig och stoppa vårt anfallsspel i mitten. Vad är lösningen? Svårt, men gäller att få spelarna på plan att tro på vinst och sin egen förmåga, och våga spela därefter, ett sätt är att byta in spelare som har denna tro, som t.ex. Junior sist.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37490

  Billborns torsk. Matchplanen var katastrof. Att spelarna verkade utpumpade och allmänt slaka kan bero på att de efter ett tag inte trodde på matchplanen och därmed även trappade tron på sig själva. Lärdom: Matchplanen måste alltid vara att spela vårt spel oavsett vilka vi möter. Kommer Billborn ta till sig det?

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37242

  Man har varit med ett tag, men tror aldrig jag sett oss spela sån bra fotboll som igår mot Malmö. Visst, det var bra i början av 80-talet och under Lindroth, men inte som igår. Måste också tacka Malmö för att de bjuder upp och försöker spela fotboll, vilket gjorde matchen mycket underhållande, och dessutom inte mycket gnäll. Fjärran från hur laget norr om stan beter sig på plan.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37106

  Vi är sämre på gräs än på plast.

  Vi är sämre på försvar än på anfall.

  De två grejerna gjorde att vi inte lyckades vinna igår och att vi inte ligger högre i tabellen.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37086

  Sannolikt och sant är inte samma sak.

  Försvarsspelet är inte bra. Det måste förbättras, och då åsyftar jag inte bara backlinjen, utan hela lagets defensiva arbete. Annars kommer vi få det svårt mot lagen ovanför oss i tabellen.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #37027

  Ja, det är svårt att vara missnöjd. Spelet har blivit bättre och bättre, särskilt defensiven, vi har hållit nollan tre matcher i rad nu (om inte minnet sviker mig). Med lite bättre passningsspel och lite tur med effektiviteten, så kommer det här bli en riktigt spännande serie.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #36998

  I dag tog början av säsongen slut. Nu kör vi.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #36997

  I vintras skrev jag: ”Billborn vill utveckla spelet. Det tillsammans med ett antal nya spelare kan göra att det går knackigt i början av säsongen.” Frågan är nu hur lång början är?

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #36931

  Billborn vill utveckla spelet. Det tillsammans med ett antal nya spelare kan göra att det går knackigt i början av säsongen. Men när spelet satt sig så kan vi förvänta oss minst lika bra spel som förra säsongen. Och med lite tur (som ett bra lag ska ha) och ett minimum av skador så bör vi bli bäst i stan. Med det är jag nöjd.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #36598

  Den gångna säsongen fick en bitter eftersmak. Höstsäsongen blev inte vad man hoppades efter vårsäsongen. Än mindre den sista matchen. När det gäller det sistnämnda finns det mycket att fundera över, inte minst beträffande defensiven, och då inte bara backlinjen, utan hela lagets defensiva arbete.

  Men säsongen som helhet blev bättre än vad man hoppades efter förra säsongen. Möjligtvis undantaget derbyna.

  Så jag är ganska nöjd, om än just precis nu väldigt besviken och bitter.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #35704

  Vi visste det redan innan matchen: Gnaget är välorganiserade och har en mycket säker defensiv från backarna och genom hela laget. De har släppt in minst mål av alla.

  Det enda sättet att piska ett sådant lag är att spela ett snabbt och varierat anfallsspel, så att deras organisation krackelerar. Idag orkade vi inte göra det, kanske satt matchen mot Malmö kvar i benen, eller vad fan det nu var, vi orkade i alla fall inte göra jobbet.

  Gnagets stora brist är anfallet, vilket saknar udd, de har endast mäktat med 15 mål (vi har gjort 24). Om vi bara fortsätter som hittills (undantaget dagens match) och dessutom släpper in något färre mål per match, så kan det här gå vägen.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #35457

  Hur kommer det sluta?

  Tror det hänger på framförallt två saker. Det ena är hur poängskörden blir när vi spelar dåligt. Har vi tur och plockar poäng även då, så kan det få stor betydelse för slutresultatet. Det andra är vad som händer i sommarfönstret. Om vi får behålla viktiga spelare, typ Hamad och Dibba, och kanske till och med få in ytterligare kvalité, så kan säsongen bli riktigt minnesvärd.

  En värdemätare i närtid är Sundsvall på lördag och derbyt mot Gnaget.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #35435

  Här vare livat …

  Några rader ändå:

  Spelet idag var inte lysande, utom stundtals, men det andra laget, det som inte borde finnas, fick vad dem förtjänar. Nu stundar dock en rad matcher med svåra motstånd; Sundsvall, Malmö, Gnaget och Kalmar. Gör vi bra ifrån oss där, så kan det bli riktigt intressant. Jaja, jag vet att säsongen är lång som ett maraton.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #34918

  Premiären avklarad.

  Idag har vi spelare av god allsvensk kvalité på samtliga positioner. Nu gäller det bara att spela ihop ett lag. Matchen visade att vi därvidlag har en bit kvar, även om det fanns stunder som lovade gott för framtiden. Men att mot detta motstånd, och med en man mer under en stor del av matchen, inte kunna göra ett spelmål förrän i sista minuterna, tyder på att vi har en bit kvar.

  Dock 3 poäng. Gott nog.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #34010

  Bajen är fortfarande bajen, det är bara att erkänna. Något storlag kommer vi aldrig bli. Vi har haft några få toppar under min tid med laget (sen början på 60-talet), då vi lirat väl. Jag hoppas förstås att få uppleva någon sådan topp till innan jag dör.

  När det gäller fiaskot i söndags så var det framför allt ett fiasko för lagspelet. Vi har de spelare vi har och de allra flesta av dem håller en god allsvensk nivå, men här var det agerandet som kollektiv som bröt samman.

  Huvudansvaret för det ligger på tränaren, det är hans roll att motivera och få spelarna att agera som en enhet, ett lag. Därför börjar jag bli skeptisk till dansken och hans framtid i föreningen. Låt oss ge han sitt tredje fönster och nästa vår, men ser inte spelet bättre ut efter det, då är det dags att anlita en mer rutinerad och erfaren tränare.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #33495

  Trött efter en trött match. Men har ändå sett om matchen, och om man gör det och fokuserar på Hamads rörelsemönster, så undrar man verkligen varför han fick vara kvar på plan. Halvjoggandes med säkert fem meter till närmaste motspelare (snacka om press), aldrig en löpning utan boll, och hela tiden utanför händelsernas centrum, utom när han orsakade den frispark som gav oss baklängesmålet. Varför byttes han inte mot Romulo? Den senare springer åtminstone, och därtill ofta rätt, dessutom gör han inte sällan mål i derbyn. Jag förstår inte det.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #25536

  Jag tror det är klart för de flesta nu, och inte minst efter dagens batalj, att vi behöver bättre passningsfötter på mittfältet. Jag tror också det är klart för de flesta, kanske även för de ofta mångordiga och papegojliknande gnällspikarna härinne, att vi ska vara jävligt glada att vi har den tränare vi har.

  nära döden
  Deltagare
  Antal inlägg: 38
  som svar på: Bara Bajens Forum #22368

  Förlusten ikväll var väntad. Tror ingen trodde på något annat, även om man hoppades. Så ingen anledning till panik. Men på kvalplats eller sämre ska vi bara inte hamna, det får inte hända, och jag tror fortfarande att det inte kommer att hända. Nu får vi ta Gefle och det med ett spel som innehåller det vi saknat hittills, dvs. ett säkert försvarsspel och ett kreativt mittfält. Anfallsspelet har varit ok hittills.

Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 38 totalt)