Taktikern
Deltagare
Antal inlägg: 45

Riktigt tung torsk.

Bara att konstatera Bajen är inte tillräckligt bra i avgörande moment framåt och bakåt idag. Att inte lyckas sätta en i nät på alla klara lägen måste anses som en bedrift i sig.

Nu var den här matchen lite extrem med mål i baken på en feldömd straff och en feldömd hörna. Samt att Bajen brände åtminstone 12-13 klara lägen, en i ribban och missad straff. Fortsätter matcherna att ha den här karaktären kan Bajen inte undvika att vinna men som sagt det här var nog mer en engångs grej.

Ska man generalisera de första 8 omgångarna. Kan man säga att Hammarby i princip alltid måste ha mer chanser än motståndarna för att ta poäng. Undantagen är Sundsvall och Östersund hemma då lagen hade ungefär lika många chanser och fick en pinne var men då snackar vi lag som ska vara bakom oss i tabellen, åtminstone på pappret.

Vad är då det mest akuta att rätta till?
Försvarsspelet på hörnor. Både straffen och 3-2 kommer efter taffligt försvarsspel på hörnor. Hammarby måste gå ifrån sitt allmänna zon spel och låta de bästa spelarna gå på boll i sin zon och de sämre spelarna gå på man-man mot motståndarnas bästa huvudspelare.

Nej som sagt en riktigt sur torsk där Bajen är bättre på att vaska fram chanser men fantastiskt dåliga på att sätta dom.