Taktikern
Deltagare
Antal inlägg: 45

Johannes,

Samtliga arbetsplatser som jag jobbat på har utgått från att en organisation som är under förändring är lägre presterande än en organisation som har satt sig.

Om organisationen i fråga underpresterar, så har alltid de ansvariga fått möjligheten att ta fram en åtgärdsplan för att få saker och ting på rätt köl. Därefter tid att genomföra åtgärderna, invänta att det ger effekt och om fallet inte är så. Ja då sker en omorganisation där nya ansvariga för organisationen utses. Tidpunkten för detta är aldrig när det är som mest kritiskt för verksamheten. Man kickar inte produktionschefen för en glassfabrik mitt i sommarn om han eller hon inte gjort bort sig fullständigt samt att man har en bättre person att tillgå omgående. Den förändringen görs under hösten då det finns tid att sätta organisationen.

Utgår man från att Nanne/Jingblad har gjort bort sig fullständigt och att i princip vem som helst kan ersätta ja då bör dessa med omedelbar verkan kickas. Samma sak om man tycker att kostnaden för att betala dubbla löner (för dels Nanne och Jingblad samt deras ersättare under resterande kontraktstiden) ja då ska man också göra det.

Om man tycker att det finns bättre alternativ men att kostnaden inte är värd att ta just nu ja då är det bättre att vänta in att kontrakten går ut.

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 4 månader sedan av Taktikern.