Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Som jag skrev för några dagar sedan så har vi nått maxkapaciteten med den här truppen. Nanne ska ha cred för att han vrider och vänder men särskilt mycket bättre än en 10:e plats är vi inte vilket i sig är ett misslyckande. Som flera är inne på är det nog ganska bra timing att byta och växla upp den sportsliga organisationen runt laget inför nästa säsong. Skulle säga att timingen är bättre nu med tanke på var vi är idag att göra det efter säsongen än att vänta ett år till. Överlag har vi till 6/11 en stomme av spelare i en startelva att bygga vidare på men vi behöver en kvalitetshöjning för att börja klättra i tabellen på de resterande 5/11 till en startelva.

Vad gäller enskilda spelares prestationer igår påminner det mkt om ÖSK hemma där vårt tröga men defensivt starka mittfält får stora problem när vi möter en snabbare och kvickare motståndare varken enkelt att spela forward (Dibba) eller mb (Aidoo) när så är fallet. Tycker fö Dibba får lite för mkt skit, han tar betydligt bättre lösningar än Romulo, skapar lägen på egen hand i högre grad än Alex och är en stor kvalitetshöjning för vårt omställningsspel vilket vi tex såg vid assisten till Solheims balja. I övrigt, att Nanne går runt på 4 forwards under en fight är ett sånt uppenbart underbetyg till den offensiva delen av startelvan att det är larvigt. Är också fruktansvärt besviken på Smarras säsong. Han tillsammans med Sveriges blygaste mittback, Magyar, borde spelat sig långt från en startelva. Mittfältet, Sveriges äldsta?, är annars en rejäl utmaning i sig inför framtiden. Finns inget att bygga vidare på där utan man får mer hoppas att Kennedy kan vara en brygga för nya spelare som ska om där.

Inom närmaste framtiden, två riktigt viktiga och svåra bortamatcher där vi bör kunna samla tillräckligt med poäng för att undvika kvalstrid. Efter det väntar 2 raka hemmamatcher mot liknande motstånd ÖSK/häcken. Intressant om det finns något kvar att lira på där.