Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Snart dags att ta sikte mot en ganska osäker framtid framöver. Fördelen är att problemen är ganska tydligt identifierade nackdelen är de stora frågetecken den sportsliga ledningen i Hammarby står inför. Mycket, mycket tveksam till att nuvarande ledning besitter kompetensen att ta nästa steg både sportsligt men också organisatoriskt. Förlusten ikväll var egentligen ganska given och visar tyvärr vilken lång väg vi har kvar att gå. Endast Kalmar och ett svagt IFK sill vi tryckt dit av gängen ovan. Mer skrämmande att vi har stora problem med tempo och spelskicklighet mot gäng i mitten som örebro, elfsborg, häcken, Kalmar och östersund. De matcherna har visat på att vi saknar fundamentala delar i både spel och hos spelarna i truppen varav den sportsliga utmaningen framgent blir än större. Som lag lyckas vi i år igen klättra lite ovanför kvalplats, på spelarsidan och spelmässigt har det varit för dåligt vilket kvällens match tydligt visade, var som att verkligheten kom ikapp ett kortsiktigt Hammarby.

Slänger man en snabb blick på spelartruppen blir man livrädd. I dagsläget talar allting för att 2017 har alla möjligheter att bli precis som 2015 och 2016. Hammarby har återigen misslyckats att bygga upp det där sportsliga fundamentet runt den seniora verksamheten. Syftet med en stark sportslig verksamhet är att den måste byggas från rätt håll. Dvs tränare och spelare måste komma kunna och gå samtidigt som utvecklingen går åt rätt håll. Hammarby har istället gjor sig oerhört beroende av Nanne Bergstrand varav set inte finns något att falla tillbaka på den dagen han lämnar (snart?). Vi står med en svag sportchef som kraftigt har missbedömt spelarmarknaden och en scoutingorganisation med blygsamma resultat. Vi kommer sitta med i princip samma trupp nästa år och en ny tränare (som vi gör oss personberoende av igen) kommer behöva tid och tålamod för att få sätta sin prägel på spel och trupp.

Steg 1 här och nu är att säkra en professionell sportslig ledning för seniorverksamheten som ska ha som uppgift att verka inom Hammarby med en 10-15 års plan. Satsa stålarna på ett bra jävla manskap här som också har som uppgift att knyta ihop ungdomsverksamheten med senior mycket tydligare. Det är ett krav! När dessa är på plats kan sedan tränare och spelare rekryteras. Det går liksom inte att fuska längre för Hammarby på den punkten. Det är dags att sluta vara ett sportsligt skrattobjekt med Nordens högsta publiksnitt samtidigt som vi grisspelar oss till allsvenska kontrakt. Det är inte professionellt eller allsvenskt klass någonstans. Efterlyste redan i våras en genomlysning och utvärdering av det sportsliga arbetet för seniorverksamheten. Har man inte tagit den pucken utan desperat letar ny tränare nu med en trött sportchef så kan man avgå direkt. Trodde mer om Eskilsson vid rodret i styrelsen. Dags att börja agera nu!