Kristof
Deltagare
Antal inlägg: 295

Att kriga från omgång 1 gäller förvisso alla lag, i botten som i toppen 🙂 Det finns inget utrymme att ge bort enkla poäng. Gör man det så får man svårt att nå sina mål. Nanne gjorde det inte enkelt för sig. Han sade själv att segrar ger självförtroende (även om han tyckte att det borde vara tvärtom) men ändå så tyckte han att utvecklingen av spelmodellen i seriematcherna var överordnat matchresultatet. Utfallet båda åren blev detsamma – en övergiven spelmodell. Nanne var på så sätt duktig på att gräva sin egen grav. Så ja. Vi lär få se fler poäng under våren. Återstår att se på vilket sätt de tas.

Jag håller med om att utvecklingen är konstig. Tredje året i allsvenskan och för tredje säsongen i rad en omsättning vars storlek är typ femte störst i allsvenskan. Man tycker att utgångsläget i år vad gäller sportsliga och ekonomiska förväntningar och förutsättningar borde ha varit högre än vad de är men Nannes projekt kostade mycket resurser.

Ändå känns det inte fel att ha gjort den resan. Med facit i hand borde dock stegen i projektet gjorts annorlunda. Mer långsiktigt. Bland annat med en yngre profil vad gäller spelarrekryteringarna. Förhoppningsvis en lärdom för framtida projekt.

Nu känns det som att vi får ta ett steg tillbaka, föryngra truppen och ta sats för att kunna ta steget upp i tabellskiktet. Steget dit är dock inte särskilt stort. Det svåra är att stanna där när man väl kommer dit. Att vi nyligen har haft en evighetslång diskussion om vilken tränare som kan ta oss dit är ett tecken på att vi ännu inte är där. Klubbens sportsliga resultat över tid måste vara mindre beroende av enskilda tjänstemän. Om ni förstår vad jag menar.

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 2 månader sedan av Kristof.