Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Vad gäller den här ”trenden” i Sverige att värva hem unga spelare som fått sin fotbollsutbildning i unga år utomlands men som sedan inte riktigt spelat seniorfotboll kontinuerligt tror jag man ska ta det lite försiktigt och vara väldigt noggran med vilka spelare man tar in i relation till den roll de ska få i laget. I Bajens fall ger vi tex Tankovic en central roll likt Hamad som inte hade spelat särskilt många matcher under de senaste pre. innan han värvades till oss. Tror liksom inte man därför kan vänta sig en direkt kick-back på såna spelare. Vänder mig lite också mot beskrivningen som Bajen med flera klubbar använder som att vi tar hem dem och sedan säljer tillbaka till Europa igen. Hur sann är egentligen dem tesen? Kristof kanske har stats på det? Framgångskonceptet för inhemska spelare just nu verkar väl annars vara att hitta en Junior, Bejmo, Claesson etc från en lägre division samt för utländska värvningar en Aidoo, Sam Johnsson samt en spelare i den äldre ålderskategorin lex Kennedy, Källström, Rosenberg, Ishi för att framförallt lyckas sportsligt och sedan casha in på de två förstnämnda grupperna av spelare. Den där ”yngre hemvändaren” som gör succé och sedan sälja igen känns inte helt sann liksom…

Hörde i ÄGDV-podden att det ska finnas 250-300 svenska spelare i utländska
ligor just nu. Det om något gör att man måste vara sjukt säker på vad det är man värvar. Gillar därför Sander värvningen mer och hoppas vi kan göra fler sådana. En ung spelare med flera års seniorfotboll i ryggen och rutin som vi kan hjälpa att lyfta till det där sista steget. Junior är också en sån spelare.

Ska inte måla fan på väggen redan men det här är något som vi behöver kalkylera för. Ola Larssons tankar runt truppbygge och roller i truppen känns därför mkt välkommet och hoppas också han får mandat internt att bygga truppen och det framtida Bajen så. Det borgar för mer träffsäkra rekryteringar framöver.