Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Kristof: Imponerande lista. Samtidigt visar den vilken inflation det gått i fotbollen idag både nationellt och internationellt där spelarna och deras meriter överskattas grovt. Läste nånstans att det finns över 300 svenska fotbollsspelare utomlands, väldigt få av dessa som gör nåt slags avtryck. Var inne på det för ett tag sedan men skillnaden mellan en habil allsvensk spelare och en ”hemvändare” idag är marginell. Är väl endast Kennedy i Bajen som varit ett riktigt lyft. Källström i dif har också gjort avtryck. Samtidigt säger det också nåt om kvalitéen hos övriga…

Är väl också överjävligt tydligt att ”kontinuitet” slår bättre lag på pappret i princip varje gång i den här serien. De där spetsförvärven behövs för att nå de där sista poängen för att vara ett topplag resterande gubbar hade lika gärna kunnat spela i Jönköping eller örebro liksom.

Bajens stora utmaning inför 2018 är att trycka gasen i botten ännu mer och värva därefter. Det är vår stora konkurrensfördel och den ska vi utnyttja. Halvmesyrer blir just halvmesyrer. Spelar ingen roll att vi värvar ett stjärnamn längst fram om vänsterbacken fortfarande är högerfotad och bänken består av ett sorgligt barskrap. Det slutar endast med uteblivna poäng, en plats i mitten av tabellen och en allt större kostnadsmassa.

Jag är fö helt övertygad om att JJ och JM kommer gasa rejält för 2018 och spendera än mer på truppen. Både de och vi vet att det inte finns några ursäkter då.