Bajenberndt
Deltagare
Antal inlägg: 196

Kristof, du pekar på en riktigt viktig del av verksamheten, ”spelaruveckling”. Kan inte påminna mig att vi haft en sådan inrikting sedan Anders Lindroths tid. Nanne pratade inledningsvis om en individuell utveckling och tog hit en tränare för individuell teknisk utveckling. Har inte hört att detta skedde i någon större utsträckning. Den förväntade utvecklingen för Dusan Jajic och Leo Bengtsson, födda -98 har vi tyvärr inte sett. Vi borde nu ha ett gäng födda år 1999-2000 på väg in i truppen. Vi har även flera andra yngre spelare i truppen som borde vara fortsatt utvecklingsbara, Krusnell, Svendsen m.fl. Frågan är hur vi tar hand om dessa ifall vi inte har en tränarstab som är inriktad på ”ständig utveckling” av spelarna, gäller även de ”äldre” som redan finns i truppen. De positiva med en stor tränarstab är att förutsättningarna för individuell och specialiserad träning ökar. Exemplen på utveckling spelarutveckling av äldre spelare är många, t.e.x. Zlatan och Kennedy.
Sedan är väl frågan ifall vår inriktning och influenser på ungdomssidan är de rätta. Är vi kvar i den ”Engelska skolan” eller har vi hittat de nya influenserna från tysk, sydeuropeisk, sydamerikansk och afrikansk fotboll.
Tycker att Kennedys roll när han slutar borde vara given som ”teknisk tränare” med tanke på hans bolltouch, skottförmåga och spelsinne.