Forumsvar skapade

Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 113 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #34341

  En stor nackdel med att dra in mycket publikintäkter är uppenbarligen att man anser sig kunna slösa med utgifterna.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #33843

  Med facit i hand, vilket jävla katastrof silly vi gjorde. Det här kommer ta många år reparera.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #33545

  Även 0-0 mot ett av allsvenskans sämsta lag på denna sidan milleniestrecket, kan ses som en reality check. That makes it 3 out of 4, om man nu tycker 3 skott på mål mot Örebro var överkörning.

  Jag hade kunnat ta 2 poäng på de 3 senaste matcherna, om spelet hade varit betydligt bättre.

  Jag är jävligt rädd att vi snart kommer se avundsjukt tillbaka på förra årets trupp då vi bara hade en (1st) ”khalili” i truppen…

  Nåväl, vi kanske är är vi ett lag som asprierar på övre halvan nästa år. Isf borde vi tendenser till det, när vi vinner bekvämt hemma mot ett mittenlag på dekis i övermorgon.

  • Det här svaret redigerades för 5 år, 4 månader sedan av Ev?.
  • Det här svaret redigerades för 5 år, 4 månader sedan av Ev?.
  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #33540

  Vi tar alltså in en tränare som siktar in sig på en ny 12:e plats, och tycker det är okej. Köper inte det här förbannande snacket om ”läroår” hit och dit. Det är ingen ursäkt för att underprestera så grönjävligt. Nannes tog oss upp redan sitt första år och gav oss iaf billigare 12:e platser än den som dansken nu ger oss.

  Inför säsongen var jag ju övertygad om att vi är så här dåliga, men i halvtid lät jag mig luras att vi kanske hade något på gång, men nej. Ett sillyfönster senare och vi är tillbaka i träsket.

  • Det här svaret redigerades för 5 år, 4 månader sedan av Ev?.
  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #33491

  Skillnaden mellan allsvenskt kontrakt och superettan verkar stavas Junior…och Wiland.

  Hamad var så sjukt bra under försäsongen, men nu känns han bara sjukt överskattad.
  Tankovic lämnar sorgligt nog ju mycket att önska så här långt.

  Vi måste sluta bränna pengar på skräp.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #33136

  Ja, ju senare värvningarna görs desto mer desperation lär det ligga bakom. Mycket tyder väl på att både A och B planerna har gått i stöpet. Den här italienska brassen hade vi nog aldrig tagit in på provspel annars.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #30308

  Ahh just det…

  4-4-2 har jag velat gå tillbaka till ända sedan Tony tiger misslyckades med sin 4-5-1 med överbelastade kanter mot BP en kall försäsongs match. Våran tränare pratar ju om att anpassa spelet efter laget, och det har väl sällan sett så bra ut som när Dibba kom in brevid Romulo på topp igår?

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #30307

  Efter försäsongens minst sagt skrala insatser så har mitt fokus legat på sommarsilly. Våren för mig har handlat om att bärga så många poäng som möjligt för att hålla oss från absoluta botten och rädda kontraktet.
  Hade man frågat mig inför starten så hade jag lagt mina pengar på 9 poäng snarare än de 18 poäng vi faktiskt lyckades ta. Och i de 18 poängen så ingår full pott i båda (!!) derbyna.

  Med andra ord så är jag sjukt nöjd sett till de förväntningar jag hade. Kan tom köpa resonemangen om att vi var lite stople ut ifrån ytterligare ett par poäng, men ser man till spelet så har det haltat betänkligt i långa perioder. Jag står fast vid att våran trupp är på tok för tunn och dålig sett på det stora hela även om poängen trillat in.

  Vi har redan gjort oss av med mycket av dököttet, och mer kommer det bli.
  Med JJJ vid rodret så skall inte de senaste säsongernas sommar-silly-fiasko (!) behöva upprepas upprepas. Jag har höga förhoppningar om att vi kommer gå in i höstsäsongen med den starkaste truppen sedan våra glansdagar under Linderoth. Skall bli sjukt spännande att se vad vi kan få för Aidoo, samt vad vi kan få in för lekkamrater till Hamad och c/o.

  Klart vi nu skall satsa på en Europa League plats, som en dark horse om inte annat.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29980

  Håller med om prion att få klart nya Årsta. Det är det enda som är kvar av gamla loser Bajen. Det går inte att ha en anläggning som luktar mögel när man bygger ett allsvenskt topplag.
  Vad är det senaste? Bygget börjar i höst och är klart en bit in i nästa säsong?

  – –

  9 poäng är är ok eller bra, beroende på var man kommer ifrån. En klang och jubelföreställning mot AFC förtar inte insatserna mot Kalmar och Sundsvall. För mig blir matcherna härnäst mot Östersund och Halmstad avgörande. Vi måste nästan vinna en av matcherna, och då helst mot Halmstad. Fler poäng är visserligen ingen omöjlighet, men då ser jag det som troligare att det blir färre poäng.

  – –

  Degerlunds närmaste framtid är otroligt viktig. Skulle han fortsätta göra ok insatser så har klubben sparat ett antal viktiga miljoner som annars gått åt att stärka upp backlinjen när Magyar lämnar.
  Som Bajenbernt säger, otroligt kul att Jajic, Degerlund och Bengtsson alla redan fått ordentligt med chanser att visa upp sig (och då inte gjort bort sig). Viktigt!

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29946

  9 poäng på dessa 6 matcher var ungefär vad jag vågade hoppas på, även om jag var tveksam på så många pinnar. Att poängen kom i lite oväntade matcher var ju välkommet 🙂

  Paulsen trodde jag inte på efter en rätt blek (start), men fysiken på mittfältet och offensivlustan är viktig.

  Tvärtom är det med Koffie som jag hade höga förväntningar på. Trodde han, efter Hamad, skulle vara den mest gjutna i startelvan. Inte ens uttagen i truppen senast. Ogillar skarpt värvningar från andra sidan Atlanten som bara konkurrerar om bänkplatserna.

  Junior, en sista-minuten-värvning som luktar så mycket panik. Men måste säga att jag gillar det jag ser. En teknisk sittande mittfältare som ändå startat rätt bra (premiären till trots). Om Koffie är besvikelsen, så är Junior på god väg att väga upp för det.

  Dibba kommer fortsätta blanda och ge, och med tanke på omständigheterna så är det helt ok för mig. Använder man hans speed rätt så kan det bli ett par mål till innan sommarsilly drar igång. Används han fel, lets not go there…
  Sommarens huvudfokus måste vara att göra våran första riktiga anfallsförstärkning sen, ja när då…?

  Aidoo följer den utvecklingskurva man hoppats på. Drar på sig erfarenhet för varje match, och rookie misstagen blir allt färre och mindre påtagliga. Kan komma att vara riktigt jävla bra om 4-5 år, och jag hoppas att vi kan få bud som bekräftar detta redan till sommaren.

  Solheim har bänkat Musa, sett till de senaste matcherna.

  Degerlund har inte satts på prov men ändå gjort det bra. Kanske trygg att ha där på bänken bakom Aidoo och Fenger när Magyar lämnar.

  JM? Jag äntar ett par omgångar till innan jag säger bu eller bä.

  Fullsatt mot MFF nästa hemma!

  • Det här svaret redigerades för 5 år, 9 månader sedan av Ev?.
  • Det här svaret redigerades för 5 år, 9 månader sedan av Ev?.
  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29856

  Johannes,

  Gör inte samma sak som alla andra binära supportrar jag slåss mot. Vi måste värdesätta helheten och den är så mycket större än senaste matchen (eller senaste halvleken i vissa extrem fall). Min helhetsbild av det JM´s lag visat upp är närmare brunkarfotboll än något annat.

  Sen kan det se annorlunda ut om ett par omgångar…eller inte.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29850

  Är det ens en fråga vilka som spelar mittbackar mot IFK? Degerlund var visserligen felfri men inte var hans insats så övertygande att han petar Aidoo efter en match mot ett riktigt svagt Sundsvall?

  Det var bättre förr,
  Ligger inte svaret i att vi värvar de tränare som finns lediga? Dvs, beroende på vilken tränare det blir så kommer spelet med denne.
  Jag menar vi hade ju kunnat valt att tacka nej till JM och hans brunkarfilosofi. Men då kanske vi hade vi kanske fått leta lediga tränare i lingonserierna för att hitta en tränare som vill spela anfallsglad fotboll med klacksparkar, eller vad vi nu premierar.

  När det gäller sportchef så är erfarenhet och nätverk A och O. Vad han har för övriga åsikter är högst sekundärt enligt mig.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29806

  Jesper Jansson har väl alla de egenskaperna vi söker efter när det gäller sportchef? Vet inte vart vi skulle få tag på en ännu lämpligare kandidat. Sen kan det gå åt helvete än då, men det är en helt annan sak…

  Men först skall ju han (eller någon annan sportchef) in i Hammarby. På sistone har man ju fått vänja sig vid att 1:a och 2:a alternativen inte gått hem och att man istället har fått panika på något tillsynes random i sista sekund. Kan vi vända denna trend är mycket vunnet oavsett.

  – –

  Gällande JM är jag fortsatt skeptisk. Man får kisa ordentligt om man skall se något spelsystem. Snacket om att ”anpassa laget efter motståndet” vet jag inte om jag sett i praktiken än. Dessutom tråkigare fotboll än på väldigt länge. Är det det som krävs för att vi skall vinna så fine, men jag är rädd att det snarare handlar om att den här truppen inte klarar så mycket annat. En enkel vinst i morgon och jag börjar kanske omvärdera läget.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29718

  Kan inte se att vi förlänger med Musa då vi i sommar kommer ha 10 utländska spelare, så det gäller att värva inhemskt på de positioner vi behöver förstärka på.

  Rätt så viktigt att Junior växer ut till en given startman så fort som möjligt, annars…

  • Det här svaret redigerades för 5 år, 10 månader sedan av Ev?.
  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29707

  1 poäng redan, trots att jag befarade 0 poäng efter 3 omgångar. Gör en pudel där. Jag var ju HELT fel ute.
  Min poäng egentliga poäng, att vi är ett lag som får slåss i botten lyser dock med sin närvaro…

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29619

  Avundas gårdarna som kan gå all in inför säsongen med vetskapen av att dom har barmhärtiga samariter som räddar dem om resultaten inte motsvarar förväntningarna och ekonomin skulle gå åt helvete.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29517

  Kristof,

  Jag är redan inne med tillräckligt mycket risk i ett 0 poängsscenario för vara sugen på att dra på mig mer, var så säker 😉

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29514

  Palini, Kristof,

  Huruvida man ser 0 poäng på 3 inledande omgångar som ”kris” är väl lite beroende på hur man väljer att definiera ordet. Vi kan väl vara ense om att det kommer vara ganska upprört i Bajenland iaf?

  Efter 5 år i superettan och sedan mer eller mindre inblandade i två bottenstrider på raken i allsvenskan, så lär inte den gemene Bajaren ha så mycket tålamod kvar för ytterligare motgångar.

  Men vem vet, vi kanske har 3 raka segrar efter 3:e omgången?

  Kristof,
  Jag frågade ju om ni tar 2 poäng på de 3 inledande omgångarna. Det kan vi betta på om du vill.
  Att jag i samma inlägg skrev att jag själv ser det som 50-50 till noll poäng är inget jag vill betta på, nej. Poängen jag ville få fram med det var snarare att det är långt ifrån orimligt scenario.

  • Det här svaret redigerades för 5 år, 10 månader sedan av Ev?.
  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29511

  Johannes,

  Den tar jag rakt av. Tror dock att om du missar i en match så är det hemmamötet mot Kalmar som ligger närmast till hands.

  Vi gör oss av med en hel drös spelare. Gör en (1st) bra värvning i Hammad, värvar en hittils halvvirrig Paulsen och en samt en okänd spelare från superettan som ingen annan ryckt i, och vi gör det så pass sent att han endast får 45 minuter med laget innan det är allsvenskt premiär.

  Om det, efter de inledande 3 matcherna, blir en shitstorm pga avsaknad av tillräckligt många poäng så är det något den sportsliga ledningen måste ta ansvar för.

  Det skall mycket till för att vi skall kunna navigera oss förbi den annalkande negativa spiralen framför oss. Lyckas man med det så är jag den första att pudla.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29493

  Kristof,

  Rent statistiskt så är det en chans på 16 att vi tar SM-guld, om vi inte tittar på övriga omständigheter?
  Vill du spela på detta också?

  Jag tror chanserna är väldigt små att få med sig poäng mot Norrköping och Aik. Frågan är sedan hur man värderar våra chanser att ta poäng mot Kalmar.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29487

  Våran inledning är som bekant:
  Norrköping (b)
  Kalmar (h)
  Aik (b)

  Om jag på förhand ger er 2 poäng efter dessa tre omgångar, köper ni det då?

  Själv ser jag det som runt 50-50 att vi står på 0 poäng efter 3 omgångar. Totala krisen är närmare än man vågar erkänna.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29453

  Var det Hammarby 2.0 vi fick se idag, eller menar Kindlund att det skall värvas mer?

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29411

  Även Jeanette talade i 08 fotboll i termer om att Bajen är en gåta, att man inte riktigt vet var vi har Bajen. Okej om vi blandat bra matcher med bedrövliga matcher, då hade jag förstått det.

  Nu är vi ju, lite som du påpekar Zilver, jämn dåliga mest hela tiden. Är det då inte ganska tydligt var vi har Bajen, om vi skall dra slutsatser av det vi presterat hittills?

  *edit*
  ps. Jeanette gör sig bra i 08 fotboll (även om jag tror hon har en övertro på Jajic).

  • Det här svaret redigerades för 5 år, 11 månader sedan av Ev?.
  • Det här svaret redigerades för 5 år, 11 månader sedan av Ev?.
  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29341

  Palini,

  Vad är det du försöker säga? Har folk inte rätt att vara kritiska eller ställa krav? Vad argumenterar du emot?

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29330

  Efter att ni bevittnat säsongen så här långt, om jag ger er än 11:e plats och en säsong på hyfsat säker mark, lite lik förra säsongen, skulle ni tagit det på förhand då?

  Eller skulle ni tackat nej i hopp om en bättre säsong, med en potentiell degradering som realt hot?

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29280

  Abedi,

  Problemet med att vara ett lag för ca en 11:e plats är att det är på tok för lite marginal ner till strecket. Visst, med lite stolpe in kan vi hamna 3 placeringar högre men likväl kan vi hamna 3 placeringar lägre…

  Fördelen för lag som Jönköping, Sirius, Eskilstuna och Östersund är att dom vet att det kommer bli svettigt att spela i allsvenskan. Dom kan hantera det.
  Bajen, med alla krav på klubben, är inte lika förberedda för en bottenstrid och vi kan istället ramla ihop som ett korthus när/om det börjar blåsa snålt.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29276

  Jag tycker det ser sämre ut nu än vad det gjorde vid motsvarande tid både -15 och -16, och då såg det ändå inte bra ut.

  Ser utan problem scenariot där hemmapremiären blåses av och Bajen står fortfarande på 0 poäng och absolut ingenting har fungerat. Kvar på hornhinnan sitter Hamads uppgivna handgestikuleringar. En shitstorm utan dess like börjar snabbt ta form. Paulsen utmålas fort som den stora syndabocken. En grupp eviga optimister påtalar ändå att bara Leo Bengtsson får spela från start så kommer poängen börja ramla in. Kahlili och Degerlund nämns också som frälsare, bara dom får speltid. Några pratar också om något årtal då sm-guld vinnarna också hade en lite dålig start på säsongen.

  Nej, jag är rädd att vi, trots lite individuell kvalité, ställer upp med det skakigaste laget sedan åren i superettan. Frågan är vilka räddningsplankor vi har…och hur många av dem som egentligen visar sig vara årets ”Östersund”.

  Nej, mot Östersund skiter jag i slutresultatet. Jag vill se en helgjuten insats över 90 minuter som så sakteliga suddar ut bilden jag har ovan. Jag pallar inte med fler motgångar.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #29144

  Var ju i vintras orolig över att det inte stod helt rätt till med ekonomin och att det skulle spegla sig i fortsatta chansningar till värvningar.

  Hamad och Fenger värvningarna sänder andra signaler, vilket naturligtvis är en lättnad.

  Ekonomi, eller ej så måste väl truppen vara spikad? Vi supportrar kommer ju alltid hitta den svagaste kedjan i länken där vi måste förstärka, men vi har väl typ 2 man per plats och så länge vi inte blir av med någon (Silverholt?) så lär det inte värvas någon mer i detta fönster.

  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #27477

  Ja hopp, då sålde gnaget Isak tillslut och MFF kan inte längre vara lika säkra seriesegrar framöver. Avundsjuk? Ja, som fan. Vi som gjort två försäljningar på 5 (?) miljoner skall alltså spela i samma liga som dessa lag som sålt spelare för hundratals miljoner de senaste åren.

  • Det här svaret redigerades för 6 år sedan av Ev?.
  Ev?
  Deltagare
  Antal inlägg: 113
  som svar på: Bara Bajens Forum #27471

  Junisarna, Dibba och Kahlili jublar väl över att Israelsson lämnar. Det är alltså spelare som inte tog plats i ett redan dåligt Bajen förra året.

  Coffie lär förhoppningsvis ersätta Israelsson hyfsat. Men man skjuter bara problemet till en annan position.
  Rävsax för förnamnet, för inte är det rimligt att vi värvar Kristofer Olsson, Erkan eller typ Kim Källström. Jag tänker dock utgå ifrån att man tänkt till och har en plan, tills dess att det finns anledning att tro annat.

  • Det här svaret redigerades för 6 år sedan av Ev?.
Visar 30 inlägg - 1 till 30 (av 113 totalt)