Barbapappa
Deltagare
Antal inlägg: 486

BAJEN ÄLTA NR 8
Barba tror dessvärre att det är samma kis som var oförmögen att förstå att om han hade låtit Barba få rabatt med 50:- för fem halsdukar (Barba saknade mer kontanta medel) på en hemmamatch för 15-20 år sedan som Barba kikade på tillsammans med lite kunder och hugade spekulanter på att bli ”Hammarbyare”, så hade han trots allt fått 575:- för lite bomull (och Bajen hade fått hur mycket merförsäljning som helst från de andra gästerna). Han såg ut som om han var osäker på hur han skulle hantera situationen. Och sa nej.

Han deltar helt säkert i samma gäng som på samtliga möjliga sätt och vis, genom åren, ”mördat” alla småföretagares goda vilja att bidra till stacken (lex reklamvepan i säsongskortsbaren och hur man skall debitera reklamskatt). Och det finns MÅNGA exempel. Eller så här: Det finns inte ETT exempel på ens en VILJA att göra rätt.

Om butiken på Hornsgatan ”går dåligt” och är dyr… Tja. Antingen ger man upp och ursäktar sig eftersom det ”inte finns något att göra åt saken”.

Eller så gör man något åt saken. Men ”man” behöver hjälp då!

När sen Intersport engageras, så är det rätt viktigt att inte låta dem ”fara iväg”, för de tänker garanterat bara på pengar, nya produktlanseringar, och att tjejernas kläder SKALL/MÅSTE vara rosa.

Har det då gått så långt så att ”kisarna” här ovan tvingas fatta beslut som de inte fått några som helst förutsättningar för att kunna göra, så… Kommer de att säga ja. Till allt. Och låtsas/se ut som om de verkar vara ”medvetna” om vad de gör. Utan att egentligen veta ett skit om vad deras jobb går ut på.

Prova att förklara det för dem idag.

Barba VET att allt ovanstående handlar om dåligt (obefintligt) ledarskap. Det är inte ovan nämnda ”kis” det är fel på. Byt ut kisarna, eller ge dem den hjälpen de behöver, samt sätt tillbaka dem i första klass omedelbart. Nu ska vi lära oss ”på riktigt”, typ. Går de inte med på det (vilket kräver sin man), så låt dem gå.