Waylon
Deltagare
Antal inlägg: 8

Tycker spontant att avslutningen av serien kan delas in i tre faser: en svår, en ”lätt” och en svår. Klistrar in och tippar poängskörden:

SVÅR PERIOD
Hammarby – IFK Göteborg 1p
AIK – Hammarby 0p
Hammarby – Örebro SK 0p

LÄTTARE PERIOD
Jönköpings Södra IF – Hammarby 3p
Hammarby – BK Häcken 1p
Falkenbergs FF – Hammarby 3p
Helsingborgs IF – Hammarby 1p
Hammarby – Djurgårdens IF 1p

SVÅR PERIOD
Hammarby – IF Elfsborg 1p
Östersunds FK – Hammarby 0p
Hammarby – IFK Norrköping 0p
Malmö FF – Hammarby 0p

Med dessa 11 poäng landar vi på 32 poäng, vilket borde räcka för att undvika kval. Räknar med att ett eller två lag av GIF, ÖFK, JSödra, KFF, dif, HeIF faller ihop lite under hösten. Nyckeln till överlevnad tror jag blir att mobilisera kraft efter de kommande tre matcherna där jag inte tror vi drar in många poäng.

Därefter väntar mer eller mindre 6-poängsmatcher under ett tag. Väl där hoppas jag att vi är tillräckligt bra tränade för att kunna stå upp när många brukar krokna lite. Viktigt att vi fortsätter försvara bra då och inte ge de andra lagen där nere 3-poängare. Är lite förvånad hur pass bra Aidoo och Wiklander funkat. Men de kompletterar varann riktigt bra, Boo styr tydligt och faller och Aidoo stöter riktigt bra med sin fina fysik. Aidoo är ett grymt råämne, fyller 21 om en månad. Kan bli något riktigt stort av honom.

Hoppas innerligt att vi är på hyfsat säker mark inför avslutningen. Mot Ellos och ÖFK kan vi kanske ta någon poäng men sista två mot guldjagande topplag räknar jag med förluster. Vore skönt att få lägga denna säsong till handlingarna och se fram emot allsvenskan -17 med en ny tränare. Gerhardsson är väl hetaste kandidaten att ta över. Ett val som känns spännande och ”roligt”, mitt enda frågetecken är väl om Pablo isåfall är rätt man som assisterande. Vill gärna få in någon som får jobba hårt med försvarsspelet då jag upplever att Gerhardssons styrkor ligger i det offensiva, kreativa spelet. Förutsatt att vi hänger kvar är jag iaf nöjd med att firma Nannblad inte slösat loss under sommarfönstret, så en ny tränare får utrymme att direkt påverka truppens utformning.

Hursomhelst hoppas jag att man tar ett helhetsgrepp kring sporten och har en tydlig linje framöver. Vi måste länka ihop ungdomssidan bättre med A-laget, samt börja värva spelare med större utvecklingspotential (och därigenom ekonomisk potential). Vi måste utnyttja momentumet som vi fortfarande har med publiksiffrorna, och inte fortsätta slösa pengar på spelare som bara har några år kvar. Skrämmande hur mycket bättre tvillingklubbarna varit på egna produkter samt unga nyförvärv senaste åren.