Palini
Deltagare
Antal inlägg: 103

Jag är mer och mer inne på att folk vill ha bort Nanne mest för hans uttalanden på diverse presskonferenser.
Nej, varför inte ta tillbaka Berhalter och köra lite ÖFK-possession fotboll? Det var ju så himla kul senast…

Jag hoppas verkligen att Nanne blir kvar kontraktstiden ut. Dels ekonomiskt, men kanske mest på ren pin kiv mot alla neggobajare. =)

Ja, vi har ju verkligen bara spelat defensiv skyttegravsbrottarfotboll de senaste tre säsongerna…

Det är inte en tränare vi behöver som ska ”föryngra och förädla de yngre spelarna. Så vi kan få till spelarförsäljningar för att ta ytterligare steg”. Det är en sportchef vi behöver som hittar de rätta och yngre spelarna som med ålderns rätt utvecklas och förädlas nästan per automatik och som vi sen kan sälja vidare.

Steg 1 är att scouta och hitta dessa spelare. Steg 2 är att faktiskt köpa yngre spelare, helst till rätt pris. Har man sen gjort rätt i steg 1 och 2 så löser sig utveckling och förädling av sig självt i 99 fall av 100, oavsett tränare.

Jag kan tänka mig att man åldersvurmar ännu mer för våra yngre förmågor nu när vi vann låtsas SM i U21, men får vi fram en spelare från våra ungdomsled som gör 100 allsvenska matcher för Bajen per fem år så är det nog över normalutdelning. Nej, Jajic, Lidberg, Degerlund och Bengtsson kommer inte alla att bli framtida stjärnor bara vi ger dem ordentligt med speltid och ”satsar på våra ungdomar”. Om EN av dem blir en medelgod allsvensk spelare så är det faktiskt rätt bra utdelning.