Bajenberndt
Deltagare
Antal inlägg: 196

Palini och Oldcontrarian, intressant diskussion kring forwardsalternativen. Tror att det är en riktigt knepig historia, för att det verkar som vi har väldigt svårt att få fram toppforwards i Sverige överhuvudtaget. De som gör bra i från sig i Allsvenskan hamnar oftast på bänken i de klubbar ute i Europa som de går vidare till. Senaste exemplen är väl Kujovic och Cristoffer Nyman. De finns förmodligen en djupare orsak till detta och det handlar väl först och främst om ”mer individuell träning och bättre träning”.
Det är inte så konstigt att vi får chansa med Alex, Romolu, Pa Dibba och Khalili. Ingen har väl imponerat något speciellt i sina senaste klubbar, inte ens Dibba. Kahlili har ju annars den intressantaste historian som skytteligavinnare i Allsvenskan 2012, ifall jag nu minns rätt år.
Det finns nog stora risker med att vi ”betalar för mycket” även i framtiden för forwards som vi tror skall leverera.
Skulle jag vara tränare skulle jag genast försöka hitta en speciell ”skott- och avslutningstränare” som trimmar våra forwards och offensiva mittfältare, givetvis tagen från rätt fotbollskultur. Givetvis skall våra ungdomstränare få ta del av denna tränares specialkunskaper. Som flera av våra gamla stjärnor har uttryckt -”de kan knappt träffa målet med liggande boll – bedrövligt!” Kanske något fel på dagens bollar??