Kristof
Deltagare
Antal inlägg: 295

Paladin, det är omöjligt att veta på förhand. Vilken tränare är bättre. Alla tränare är okända parametrar i nya miljöer, med nya förutsättningar. Nanne var oerhört framgångsrik i att utveckla Kalmar sportsligt mer små resurser. Men mindre framgångsrik i Hammarby när resurserna väl växte.

Jag upplever att “utveckling” av det omtalade spelsystemet har prioriterats på bekostnad av utveckling av trupp/klubb. I bästa av världar ska det rimligen gå hand i hand. Det hade kunnat försvaras om spelsystemet hade skördat framgångar men det har det ju inte gjort, bortsett från 2014. Året då resurserna var överlägset störst i ligan i vilken det finns rätt många spelare som har andra jobb vid sidan om fotbollen.

Man har under åren värvat flera yngre spelare (<25 år) med utvecklingspotential och som borde ha sina bästa år framför sig (tänker bl.a. på Fuhre, Saetra, Torsteinboe, Måns, Silverholt), men de har av olika anledningar inte riktigt lyft. Och den taktiska inskolningen av Aidoo, hur lång tid ska det behöva ta? Han har trots allt varit i klubben 1.5 säsonger.

Inte heller Moneyball-värvningen Haglund, som man skulle göra om till spelande mittback fick utfall enligt plan. Hur många matcher spelade han som mittback?

Nåja. Skitsamma. I grund och botten står inte klubben och faller med Nanne eller annan tränare utan med organisationens förmåga att göra rätt analys och utifrån den fatta rätt beslut.

  • Det här svaret redigerades för 7 år, 5 månader sedan av Kristof.
  • Det här svaret redigerades för 7 år, 5 månader sedan av Kristof.
  • Det här svaret redigerades för 7 år, 5 månader sedan av Kristof.