Palini
Deltagare
Antal inlägg: 103

Men vad tror ni det beror på? AFC har väl också en ny tränare, ny spelidé och en till stora delar ny stomme till trupp. Såg deras spel ut som ett självspelande piano i jämförelse med vårt?

Alltså vad är det för krav ni ställer på Jakob Michelsen. Ni tror på fullaste allvar att han är Mourinho?
Han ska alltså…

1. Hamna högre i tabellen än en elfteplats
2. Spela roligare och mer anfallsinriktad fotboll och en mer avancerad form av fotboll också låter det som, där t.ex. långbollar är mer eller mindre förbjudet.
3. Ha en tydlig spelidé efter redan fem matcher, där det har experimenterats friskt med både startelvor och olika taktiker/formationer.

Ta bara det fantastiska 2014 till exempel. Det gick faktiskt inte så där jättebra i början av 2014, och i ärlighetens namn var det mycket tack vare några rätt tursamma 1-0 segrar som vi faktiskt höll kvar kontakten med topplagen. Det var först efter sommaren som vi verkligen växlade upp. Och det var med ungefär samma förutsättningar i år. Dvs, ny tränare, ny spelidé och en till stora delar ny stomme i truppen.

Det här kommer att ta tid, låt det då ta tid. Det är inte Nannes fel att det tar tid. Vi hade själva kunnat välja att ha kvar Sätra, Haglund och Israelsson och då hade det funnits kvar en stomme att bygga vidare på. Nu finns det inte det. Släpp det där nu.

Och varför? Jo, för att vi blev utspelade av Östersund i EN halvlek. Det kommer fler lag att bli, tro mig. Häng inte upp er på jämförelsen med Östersund. De är lite av humlan som inte ska kunna flyga, men gör det ändå. Ja, de gör allt bättre än oss och då kan vi också göra det så varför i helvete gör vi inte det då? Ja, om det ändå vore så enkelt så skulle väl ändå alla lag göra det?

Får jag föreslå att ni jämför med säg djuren istället. De hade en klart mer gynnsam cuplottning och åkte ändå ut med dunder och brak innan ens sista omgången var spelad… Har de spelat klockren champagnefotboll under försäsongen? Fan, de har ju knappt ens gjort ett spelmål…

Återigen, vi tappar och ligger efter ALLA lag som inte har bytt tränare OCH viktiga delar av truppen till i år.

Och in kommer nästa och hävdar bestämt… ”Men, men… Norrköping då. De bytte tränare och sålde allt av klass förra året. Varför kan inte vi klara av det då?”

Jo, för att de fortfarande har kvar en stomme att bygga laget kring. Hade de gjort sig av med t.ex. Sjölund, Andreas Johansson, Bärkroth och Linus Wahlquist tillsammans med Traustason, Kujovic, Nyman och allt vad det var så hade de också fått problem, åtminstone initialt.

Vi har Kennedy och Birkir och en nu skadad Johan Persson, men det räcker liksom inte. Det behövs en stark och bra stomme på minst 5-6 man och gärna en hårt drillad och inspelad backlinje eller åtminstone ett stabilt mittbackspar. Inse att vi får börja om ”från början”. Det är bara att gilla läget.