Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Möjligtvis inget nytt under solen men manegen är ganska krattad för Jansson att gå loss rejält på truppen. Ganska sanslöst vilken spelaromsättning vi står inför.

På mv-posten går Ögats kontrakt ut nästa sommar, Tims efter säsongen.

Backlinjen: har vi en option på Batan för 2018…lär knappast utnyttjas va? Aidoo går in på sitt sista år, 2018, liksom Degerlund. Endast Fenger som finns kvar efter nästa säsong. Birkir, Magyar, Solheim sitter alla på utgående kontrakt. Försäljningsmässigt är det endast Aidoo vi kan casha in på. Förvänta er inga jättesummor dock.

Mittfält: Fler spelare med längre kontrakt samtidigt spelare som inte platsar idag. Torsteinbö tror jag vi släpper redan i sommar även om han har längre kontrakt. Hamad måste vi sälja senast nästa sommar om vi ska få stålar för honom, en option över 2019 men det känns inte troligt att vi kan behålla honom eller att han vill. Bengtsson och Jajic lite osäkra, nån av dessa två bör kunna bli habila truppspelare närmaste åren. Koffie..3 årskontrakt som lär brytas redan i sommar. Sanslös dålig scouting. Smarrasson, en ok truppspelare men inte oersättbar, lär säljas redan i sommar eller i vinter till nån norsk klubb om tanken var att tjäna några kulor öht på den värvningen. JP, kontrakt går ut nästa sommar, sliten och med hård spelstil, värdefull men på sista versen. Junior/Paulsen, lagom bra för att vi ska behöva få bud på. Möjligtvis att Junior kan bli intressant om han får starta i Gabons landslag.

Forwards: Dibbas kontrakt går ut om ett år, nästa sommar, samt att vi har Imad kvar. Han ryker dock redan i sommar. Jansson skänker han till häif är mitt tips.

Summa summarum: Att Nannes lagbygge var långsiktigt var en rejäl myt om inte tom en lögn. Många gamla spelare upplåsta på korta kontrakt. Spelare man förlängt med är spelare som idag inte platsar. Utrymmet att sälja spelare för Jansson är litet. Aidoo, Hamad och Smarrasson är väl de tre vi kan kränga. Resterande spelare blir till stor del förlustaffärer, möjligt att vi kan gå +-0 på någon. Jansson kommer behöva värva smart snarare än dyrt. Det finns samtidigt många centrala positioner som måste förstärkas varje fönster. Kortsiktigt behöver vi en vb, en central mittfältare och en forward. På ”längre”sikt (inför 2018) en hb, två ymf, 1 mb, 1 fwrd och två mv.

Kämpa typ..