Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Så då är då 2/3 av serien och vi parkerar med visst avstånd nedåt på en andraplats fem pinnar bakom en serieledare som just i år ska sätta nåt rekord. Säsongen får fortsatt MVG och tittar vi i backspegeln är det här ett jävla lyft. Dock, mycket vill ha mer och gärna nu och snabbt. Just det där med att den här utvecklingen gått väldigt fort poängmässigt syns väldigt tydligt i toppmatcherna inkl derbyn där spelet taktiskt blir på en helt annan nivå. Där syns det också att vi inte är riktigt klara och har en bra bit kvar att bygga in rutin i den här truppen för såna matcher. Är det något vi höjt i år är det att ”städa” av gäng från mitten och nedåt i serien. Det är vad vi har betalat för och där det går att få effekt snabbt med en trupp som är väldigt väl sammansatt för att ha sitt eget spel och skickliga individuella spelare. Mot den typen av motstånd har vi en bra grundplåt framöver att utvecklas från men mot de bättre gängen Peking, östersund, dif och gnaget har vi haft det, fullt naturligt, mycket tuffare. Vi möter även ett hungrigt nöff-nöff innan serien stänger och den matchen samt gnaget borta kommer få bli riktmärken för statusen på det här gänget som en självklar toppkandidat framöver.

Dels behöver spelet utvecklas och varieras dels behöver vi också förstärka ytterligare i vinter. Syns idag att vi saknar en tillräckligt bra bänk för att kunna vända en sån här match på allvar. Barny funkar väl ok och tar sin roll, Sander är tyvärr ingen andraforward hos en guldkandidat och övriga spelare är inte heller riktigt det. Inväntar fler truppspekulationer tills vi stänger serien men det känns som att Billborn vill spela ett annat spel än det vi sett under våren vilket krävs för att utmana på allvar.

10 omgångar kvar och en andraplats. Vill inte se en spelare som viker ned sig trots torsken idag. Måste finnas en jävla hunger för de 10 fighterna i en serie som sista tredjedelen kommer handla om kontrakt och säsonger som ska räddas samt europacupplatser och guld som ska jagas. Det är i den kontexten vi ska röra oss och inte en käft vill att de här första 20 omgångarna ska ha varit förgäves. En match i taget hur tråkigt det än låter. Att pga poängtapp och derbytorsk börja stressa upp sig är att göra mer skada än nytta. Upp på hästen igen Bajen!