Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Intressant att titta lite närmare på våra stats efter 20 omgångar. Tre torskar på 20 matcher varav samtliga är på hemmaplan och två är i hemmaderbyn. Rätt märkligt ändå, i gnagargårdens fall går vi i den taktiska ”fällan” medan vi mot öfk förlorar på en totaldipp varvat med en sämre bänk. Ganska tydligt vad vi behöver jobba på. Fler alternativ i spelet och en vassare bänk. Känns som Billborn, Björklund och Jansson också hajat det och jobbar i rätt riktning.

I övrigt, trea i hemmatabellen (8-0-3), 25 gjorda, 14 insläppta. Vi får titta ned en bit i tabellen för att hitta ett annat gäng med tre hemmatorskar (Sundsvall). Tvåa i bortatabellen (5-4-0), 15 gjorda, 9 insläppta. Tillsammans med gnaget har vi en nolla här. Analysen säger väl att vi gasar mer och möter mer taktiskt motstånd på hemmaplan och vice versa på bortaplan. Totalt landar vi på 13-4-3, 40-23 i målskillnad. Gjort flest men också släppt in fler mål än övriga topp 4. Ändå ett fantastiskt facit, 13 segrar liksom. Vilket lyft!

Med 10 omgångar kvar ska det bli mycket intressant att se hur hemma/borta och totalen utvecklar sig. Topp tre förra året hade 4,5 respektive 7 torskar respektive 19, 16, 15 vinster. I en allsvenska som blir alltmer ojämn och mer internationell läs logisk kommer det antagligen krävas fler och fler segrar varje säsong framöver. Vi har varit duktiga på att samla in ”buffertpoäng” under sommaren men har inte råd att tappa fler ”onödiga” pinnar framöver. Intressant om Billborn kan krama ur ännu mer ur truppen. Känslan är att vi kommer smyga med så gott vi kan. nöff-nöff kommer nu och gnaget har hybris. Håll huvet kallt och en match i taget. Restart liksom. Blir ett jävla race in i mål.

Vamos Bajen