Bajenberndt
Deltagare
Antal inlägg: 196

Kristof, har några frågor kring våra intäkter som jag undrar över och gärna vill ha din åsikt kring dessa.
Med tanke på våra höga publiksiffror och numera tämligen höga sponsorintäkter borde utfallet vara högre, trots tämligen svaga intäkter för spelarförsäljning.

Frågor:
1/ Borde inte våra intäkter vara högre på matchdagen med tanke på våra publiksiffror? Har vi möjligtvis ett för dåligt avtal med Eventbolaget/AEG? Indirekt är ju avtalet med Stockholms stad som ägare av Söderstadion(Tele2)
Kan fundera över ifall vi är i en ”gisslansituation” med ett privat företag. Offentlig verksamhet blir, i stort sett, alltid dyrare med privata entreprenörer, (oavsett vad borgerliga politiker säger)

2/ Har vi börjat dra på oss onödigt höga administrativa kostnader inom bolaget? Skulle vara intressant att se dessa kostnader i relation till intäkter samt i jämförelse med andra klubbar? Tycker mig se samma tendens om för drygt tio år sedan då både spelarkostnader och andra kostnader drog iväg? Tycker annars att utökade kostnader för den sportsliga staben kan motiveras?

3/ En tredje fråga som kanske inte riktigt är ditt bord. Tränar vi för lite i förhållande till svenska och utländska klubbar?