Bajenberndt
Deltagare
Antal inlägg: 196

Kristof, det du visar ger inga bra indikationer på att vi skall få ut mer av satsade pengar i framtiden, åtminstone på kort sikt. Vissa förhoppningar kan vi dock ha på de ungdomar vi har plockat in i A-truppen, även att de bara är i åldern 18-20 år. Nu är det väl åldern 20-25 år som är mest intressant. Där är det tunt i dagsläget. Fokus bör ligga på en utveckling av den delen av truppen, ex vis ersättare till Ekdahl och Krusnell.
Det oroar mig också att vi ser ett tidigare mönster upprepas. Under de framgångsrika åren 2003-2007 hade vi en balanserad trupp men vi drog också på oss höga kostnader efterhand, både med spelartruppen och med annan personal. Sen kom nergången under 2008-2009 då många spelare försvann och vi köpte allt för dyrt för att klara oss på samma nivå. Vi kunde inte heller få fram unga spelare i den utsträckning som tidigare. Till råga på allt hade vi en problematisk ledning både på tränarsidan och på styrelsenivå.
Dock, jag ser en annan struktur idag med mer ordning och reda men också med liknande problem med att balansera kostnaderna på en rimlig nivå. En positiv del är att Henrik Kindlund var med redan på den tiden och bör rimligtvis ha, tillsammans med Jesper Jansson, lösningar på problemet med balans i truppen och även vad som gäller för övrig personal.