Bajenberndt
Deltagare
Antal inlägg: 196

Det finns anledning att vara mer realistisk när det gäller tron på att matcha Malmö FF i kampen om att vara bäst i Sverige. MFF ligger fortfarande före när det gäller ekonomi, rekrytering av unga, ungdomsakademin och träningsfaciliteter. Vi ligger före när det gäller publik, antal supportrar, supporterengagemang.
Vad kan vi spetsa till för att ta oss förbi?
Givetvis kan vi förbättra vår ekonomi och även ta oss förbi! Detta med tanke på antal supportrar, publikunderlag och möjligheten att öka sponsorintäkterna. På dessa områden även gå ifrån MFF.
Mer som vi kan spetsa till är att förbättra våra träningsfaciliteter, om möjligt upp till MFFs nivå. Detta bör vara högprioriterat trots den besvärliga situation som Stockholm stad har när det gäller att prioritera idrotten i förhållande till bostadsbyggande.
Annars är det väl kring träningen och tränare som vi kan spetsa till vår verksamhet. Det finns de som både undrar varför vi inte tränar mer och även varför vi inte får fram några nya Zlatan, Ljungberg eller Henke. Eller varför våra inhemska tränare inte får några uppdrag i de stora ligorna. Vi får hoppas att en dag sneglar storklubbarna på vår akademi lika väl som på Ajax eller Dortmunds.
Som sagt, det är många områden att jobba med. Men med dagens klubbledning, sponsorer, medlemmar och engagerade supportrar så har vi goda möjligheter att matcha MFF framöver. Dock vi är ännu inte där men vi kan ändå vinna Allsvenskan, bara för att vi är Hammarby!