Bara Bajen-TV tog sig till Mallbacken för att se den mycket viktiga bortamatchen i bottenstriden.

Efter en bländande inledning där Hammarby tog ledningen i den fjärde matchminuten hann Mallbacken jämna ut före pausvilan och nästan direkt när andra halvlek hade dragit igång fick hemmalaget också ledningen med 2-1. Just där och då såg det ut som om slaget var förlorat för Hammarby och degraderingen var nära. Men lyckligtvis ville spelarna få till ett avgörande på hemmaplan och genom Olga Ekblom och Clara Markstedt vändes matchen och Söderbönorna lämnade planen med tre poäng i bagaget! Clara Markstedt lyckades för övrigt bli inbytt i matchminut 69, göra det matchavgörande målet i minut 71 och bli utbytt i minut 74. Så gör man avtryck på en fotbollsplan!

Efter matchen fick vi en pratstund med lagkaptenen och tillika tvåmålsskytten Olga Ekblom!

 

Nu väntar en mycket spännande sista omgång på söndag 18 oktober! Kom till Zinkensdamms IP och hjälp laget kvar i Allsvenskan!

Här nedan en bild på den något sargade segerskytten Clara Markstedt!

151010Clara

Foto: Petronella Ekroth