Längesen man var på en vanlig serielunksmatch i hockey, förutom Bajenkvällen då men samtidigt räknas inte den in här riktigt. Utan nu var det LW-Hallen som gällde. Det var fri entré så man kände sig nästan tvungen att gå, i alla fall för mig var det så. Och kan säga det direkt att det kan ha varit ett av det bästa besluten man tagit på senare år. Det var riktigt kul att gå på hockey igen, det var riktigt kul att kolla på Bajen hockey framförallt. Sen är det så intimt mysigt och nostalgiskt att vara i en så liten arena när man hör och känner glädjen samt ilskan från flera av spelarna.

Matchen då? Ja det började ju inte direkt bra. Ja skrev det på twitter att det kändes ungefär som att kolla på fotbollsherrarna spela. Det var segt. Passningsspelet var uruselt. Chanserna var ganska få. Och då pratar vi i första perioden nu. Väsby skulle ta ledningen med 0-1 ganska tidigt i matchen och Bajen skulle få en jobbigt period. Det kunde lika gärna stått 0-3 faktiskt. dock hade vi ett skott i ribban mot slutet av period 1 och sista minuten tryckte vi på så kanske kände killarna att det här måste vi göra bättre.

Väl i period 2 så var det ett helt nytt Bajen som kom ut. man såg energi. man såg motivation. och framförallt så var det enorm skillnad i passningsspelet och då såg man att det var lite skillnad på lagen emellan. Visst att kanske Väsby kände sig trycka efter första perioden. Men det tar inte ifrån Bajens prestation i andra perioden som var fenomenal verkligen. Och visst skulle man även göra mål, nästan så det kändes overkligt. För det skulle inte komma 1 mål, eller 2 mål eller till och med 3 mål från Bajen. Nä Bajen vann andra perioden med 6-0 (!). Smått osannolikt om man hör det såhär på pränt. Men hade man varit på plats så kändes det inte alls osannolikt. Vi dominerade och ställde precis som vi ville. Vi skapade massor av chanser och Väsby var riktigt skärrade. Tror inte ens Väsby skapade en enda chans i andra perioden, så var i alla fall känslan när perioden var över.

I den tredje perioden så var såklart matchen över och Bajen i kontrollerade tillställningen fullständigt kan man säga. Varför ta ut sig extra mycket när man leder med 6-1 och det kommer en väldigt viktig match inom kort som avgör hela serien. Man spelade så Väsby tappade lusten helt. För det skulle komma flera utvisningar mot slutet när Väsby från aik-land var mäkta irriterade, vilket dom bara har sig själv att skylla på egentligen. Och det rann såklart över för vissa spelare som tog till fulknep på fulknep. Och till råga på det så gjorde även Bajen 7-1 och fullbordade förnedringen, i spel 4 mot 4 efter en magisk passning till en helt ren Benjamin Blomberg.

Matchens lirare i Bajen blev såklart Tomas Lindgren, vilken krigare han är!

Nu är ju förutsättningarna som så att tar Bajen 1 poäng borta mot Vallentuna så är man garanterade klara för vidare spel i playoff till Allsvenskan (lite förvirrande hela systemet). Man är 3 poäng före Haninge med 1 match kvar. Så på förhand ser det ju ganska bra ut, men nu ska vi inte jinxa nåt.

—————————————————–

Lite reflektioner såhär efter matchen…

Jag tycker helt klart mer ska ta sig till LW-Hallen mellan Sätra och Bredängs t-banestationer för att kolla på bajen Hockey. Jag har länge tyckt att, äh lär ju inte vara så kul ändå. Men tji fick jag, det var riktigt kul faktiskt. Och jag hoppas många av dom som var där fick lite samma känsla som jag och även tar sig dit trots att det kostar en hunka eller liknande. Väsby från aik-land lär ju grina vidare efter ha förlorat med 2-7 på hemmaplan och ikväll 7-1 på bortaplan mot kungliga Bajen. Och nu hoppas vi Bajen krossar Vallentuna och tar sig till playoff.

FORZA BAJEN!