Det sa bara pang pang så hade Ljungskile gjort 2 mål innan ens tre minuter hade gått och buropen hördes lång väg. Samtidigt så var spelet katastrofalt och det var allmänt kaos i Bajen i första halvlek men man skulle få vittring när Israelsson gjorde som han brukar göra, nämligen att kötta in bollen. Ett psykologiskt viktigt mål som sig bör. I andra halvlek tog Bajen över mer och mer men det var inte förrän när Kennedy och framförallt Alex kom in som Bajen tog över och skapade flera chanser. Båda fick även göra varsitt mål, vilket även Khalili äntligen fick göra i slutskedet.

Det han knappt gå 2 minuter innan Ljungskile alltså tog ledningen efter att en hörna nickats ner till helt fristående Ljungskile-spelare som kunde stänka in ledningsmålet, och som så många gånger förr känns det som så får vi börja från underläge direkt. och det skulle knappt dröja 1 minut till förrän 0-2 skulle komma. Där Birkir och Batan blir helt bortspelade i en situation och en Ljungsskile-spelare får istället fri yta framför sig att löpa mot målvakten och i fritt läge placera in till 0-2. Buropen hördes från hela arenan med all rätt dessutom. Bajen är inte på tårna och på tok för dåliga defensivt i inledning vilket straffade sig.

Matchen rullar vidare och kändes knappt som att Bajen tog sig över mittlinjen där ett tag, så dåliga var dom och Ljungskile fick allt serverat när Bajen var förvirrade mest hela tiden. Samtidigt visade det sig att Ljungskile redan vid 15 minuters spel skulle börja maska vilket i vanlig ordning är en hög irritationsfaktor bland fansen. Det mesta gick helt åt skogen.

Och när väl Bajen skulle få en chans via en frispark från högerkanten. Ja då gjorde målvakten en finfin reflexräddning på Torsteinbös nick som sånär var på väg in. Inte långt efter så hade dessutom Ljungskile en ypperlig chans att öka på sin ledning till 0-3 när man bränner ett friläge. Där hade Bajen ren röta att avslutet var såpass dåligt att den gick en halvmeter utanför.

Det fanns dock flera gånger där man kanske kunde fått ut någonting ur några omställningar, men allt som oftast så var den startande anfallaren Rennie allt för ivrigt och gick offside ett flertal gånger. Och det blev inte mycket mer än just offside i dessa lägen. Eller att motståndarna tog hand om bollen då spelförande Bajare inte hade några andra passningsalternativ. Men från ingenstans så skulle Bajen få sista ordet i första halvlek när Israelsson, med sin sedvanliga stil, går upp i nickduell och bara köttar in den när målvakten kom hoppande en aningen för sent. Och jag tror nog det var oerhört psykologiskt viktigt som det så ofta är precis innan halvtidsvila. Även publiken fick hopp om att det kan gå att vända detta.

I andra halvlek ser man en aningen bättre ut, men att det skulle komma en makalös vändning såg man dock inte komma överhuvudtaget. För det var fortsatt så att man hade svårt att skapa några ordentliga lägen och inte helt ologiskt så gjorde Nanne ett byte och in skulle Kennedy komma som ersatte Torsteinbö. Direkt så såg man en som spred energi när han kom in vilket verkade höja laget en aning. Det skulle inte heller dröja förrän man skulle byta in Alex, som ersatte Rennie. Och det var nu det brakade loss på allvar. Alex var nämligen helt briljant i detta inhopp. Han skapade lägen från ingenting och snurrade upp Ljungskile som om dom spelade i Superettan, eller vänta det gör dom ju….ja men här har det minsann en spelare som visade prov på hög kvalité vilket var oerhört kul att se.

Men Hallberg skulle dra på sig ett direkt rött kort när han slet ner en Ljungskile-spelare vid en omställning, helt korrekt skulle jag säga. Och där och då kände man att det var helt kört att vända matchen med 10 man. Men Alex ville annat och är även den som med två gubbar emot sig drar en sula och går emellan båda två och vips så har vi straff till Bajen. och visst kanske det borde varit frispark då kontakten skedda strax utanför linjen, men Kennedy stegrade upp och placerade in kvitteringen till 2-2, även om målvakten var på med fingrarna.

Sen skulle Bajen bara köra på och skapa flera chanser. Bland annat så får Alex en passning och dribblar av en gubbe till vänster i straffområdet och skjuter, men målvakten räddar till en hörna. Riktigt nära 3-2 där. och på den efterföljande hörnan så dyker Saetra upp och nickar den klockrent i ribban. Nu bara väntade man på ledningsmålet då spelade sin bästa fotboll år 2016. Och det skulle även komma när Batan från vänsterkanten slog ett tidigt inlägg där Alex dök upp mellan två försvarare och bara stötte in 3-2 och urladdningen från publiken var total just då. Frälsaren har visat sig. Nu har han lagt ribban högt och visat vad han kan.

Men det var inte slut där utan Khalili skulle få en pass av Silverholt, som han sedan tog med sig från ytterkanten av straffområdet ända till mitt framför mål där han curlade in 4-2 riktigt snyggt. Det var kvalité hela vägen. Och vilken lättnad för Khalili som äntligen fick göra sitt första mål i Bajen-tröjan. Och han pekade upp mot större makter och satte sig på knä.

Bajen gör en alldeles bedrövlig första halvlek där det kunde stått 0-3, men man har 1-2 med sig in till halvtidsvila och sen blir det avbytarna som gör skillnad med sin kvalité och vänder på matchen fullständigt. Väldigt kul att se och nu ser vi till att krossa Djurgården så vi tar oss vidare från den här gruppen och kan cupspela på riktigt.

—————————————————————————————————————————-

Matchens lirare måste man ju säga att Alex är som kommer in och vänder matchen. Han får en straff med sig, han gör ett mål och skapar sig en riktigt farlig chans. Även Israelsson gör det bra. Resten gör en helt undermålig första halvlek, för att sen höja sig i kraft med att hela laget höjer sig sista halvtimmen.

Nu ser vi till att köpa biljett, till derbyt, i kurvorna för att sen fylla ut än mer på långsidorna och sjunga ut hyresgästerna så det knakar om det. Som vi ju gjorde senast. SÖDERORT KOMMER ALLTID VA VÅÅÅRT!

Forza Bajen!