Som vanligt numera släpper vi in ett mål tidigt i matchen och det blir uppförsbacke direkt. Örebro spelade ut Bajen efter noter i första halvlek men var väldigt ineffektiva. I andra halvlek var det en scenförändring och nu var det Bajen som styrde och ställde utan att skapa några jättelägen, men inbytte brassen Romulo visade äkta brasse-samba och lobbpassar fram till Torsteinbö som kunde skjuta in kvitteringen. Dock så skulle Örebro få sista ordet med ca 10 minuter kvar där en ovan högerback i Aidoo tappar sin spelare och sedan blir det mål. Förlust i genrepet alltså.

Det är en oskön ovana vi har när man allt för sällan är ofokuserade eller vad det nu beror på, när vi alltså återigen släpper in ett mål innan 5 minuter. Det hände mot Halmstad i Salou, det hände två gånger mot Ljungskile, det hände mot Djurgården, det hände mot Esteghlal och det hände även i genrepet borta mot Örebro. Någon match jag glömt? Ajja skit samma, Örebro tog alltså ledningen efter ungefär 90 sekunder in i matchen. Och det hände när ett skott täckts av Hammarbyförsvarare men Örebro fick alltså skottläge direkt efter och Markström som redan gått åt ena hållet hann inte upp igen. Och 1-0 var ett faktum.

Sedan skulle första halvlek bli spel mot ett mål där Örebro spelade ut Bajen efter noter mer eller mindre. Man hade även flertalet chanser att öka på sin ledning, närmast var det när målskyttet Alhassan Kamara kom helt fri bara någon minut efter ledningsmålet, men efter att ha rundat en utrusande Markström så fick han bollen för långt till höger i en snäv vinkel och försvararna hann hem och rensade hans tafatta skott. Och chanserna utlöste alltså varandra allt eftersom. Framförallt så kom Örebro runt på kanterna oerhört enkelt och kunde sedan skapa chanser på det sättet.

Bajen hade väl i princip inga målchanser förutom nä Torsteinbö mot slutet av första halvlek passar Israelsson som skjuter på täckande fot ut till en hörna. Men det var som sagt allt man skapade. presspelet redan från offensiva gubbar fanns inte överhuvudtaget, de sittande mittfältarna var inte alls med i matchen och så hade ytterbackarna Batan och Silverholt, framförallt den sistnämnde, extremt tufft. 1-0 i halvtid var alltså i underkant kan man säga.

I halvtid så bytte man in Khalili som ersatte en helt osynlig Måns och han man såg direkt att det blev aningen bättre. han visade direkt prov på bra passningsspel och han kunde även suga in bollar som ingen annan klarade i första halvlek. Och så hade han en frispark, halvvägs till hörnflaggan längs kortlinjen, som var nära att gå in i mål. och när klockan gick upp till minut 60 så fick nye brassen Romulo även göra matchdebut i den gröna Bajendressen och han ersatte Alex som inte fått mycket uträttat i denna match.

Och det blev minsann en riktigt trevlig start för brassen Romulo, då han tar emot en passning av Israelsson, och i samma veva som han tar emot bollen, enkelt vänder bort spelaren och visar sen prov på brasiliansk speluppfattning när han är iskall och gör en lobbpass på liten yta till Torsteinbö som stöter in kvitteringen till 1-1. Riktigt hög kvalité av Romulo i det momentet. Wow!

Strax därefter visar Nanne prov på hett temperament när han visar tydligt vad han menar i en situation nära bänken, och blir också uppvisad på läktaren. Säsongen är igång på allvar kan man säga. Men i den andra halvlek så är det helt klart Bajen som har bollen mest och styr spelet. Vilken scenförändring det varit från första halvlek där det var helt tvärtom.

När det är kvarten kvar gör Bajen två byten, in kommer ynglingarna och målskyttarna från senaste matchen, nämligen Lidberg och Jajic, ut går Smarason och Torsteinbö. Vid det här skedet har tempot i matchen gått ner betydligt och det händer inte särskilt mycket faktiskt. Dock kan man se att det är väldigt mycket kvalité när Romulo tar tag i bollen. Har vi hittat en riktig diamant där månne?

I den 82a minuten går Örebro till anfall där Daniel Gustavsson utnyttjar det faktum att Aidoo inte är någon van högerback och gör sedan en bra passning inåt där inbytte Kalle Holmberg, i Örebro, kommer och bara stöter in den enkelt i bortre och vi har 2-1 till hemmalaget. Det målet kändes väldigt ologiskt här i andra halvlek där Bajen haft det mesta utav spelet. Resten av matchen blir mest en väntan på att domaren ska blåsa av matchen. men där Bajen skulle få sista chansen där Romulo stressar fram en hörna som Kennedy slår, och som Haglund nickar tätt över. Men matchen slutar alltså 2-1 till Örebro och man får väl säga att det var välförtjänt sett till 90 minuter.

——————————————————————————————————————————————–

Bäst i Bajen… ja du ingen aning om vem jag ska sätta som bäst, första halvlek var bedrövlig. Romulo gjorde en väldigt intressant inhopp kan man ju säga men spelade väl för lite egentligen. Men var väl ingen som var bäst faktiskt.

Nu laddar vi upp inför premiären om 1 vecka där Östersund ska krossas och vi hoppas på mer Bajen samba i form va både Alex och Romulo. Men först den beryktade marschen. Alla till medis nästa måndag!

Örebro – Hammarby 2-1
1-0 Alhassan Crespo Kamara (2 min)
1-1 Fredrik Torsteinbö (65 min)
2-1 Kalle Holmberg (82 min)
Publik: 3893

 

Foto: Peter Jonsson

/ Johan Sandkulla