Det såg ut som vanligt när Bajen återigen segrade över hyresgästföreningen från Östermalm med 3-1. Och det skulle vara Bajen som tog tag i matchen direkt och gjorde också 1-0 efter cirka 10 minuter. Målet kom helt logiskt, men ungefär 10 minuter senare skulle Djurgården kvittera efter en hörna och då hade motståndarna sin bästa period i matchen. Men Bajen red ut den lilla stormen och gjorde 2-1 på ett turligt sätt och sen var det aldrig någon match riktigt. St. Erik kunde revanschera sig från ett superläge tidigare och stänka upp bollen i krysset efter en stolpretur och Bajen vinner med 3-1.

Bajen skulle som ta tag i taktpinnen direkt kändes det som. även om det inte hände särskilt mycket första 1o minuterna. Men Bajen rullade bollen bra och efter 12 minuter så kommer man fram på vänsterkanten där Torsteinbö, till dagen vänsterback igen, som slår ett inlägg som studsar på en djurgårdare på vägen men som Israelsson tar han om vänder upp och passar till en Alex som möter upp på ett perfekt sätt med ett direktskott som går in enkelt i det hörnet där bollen kom ifrån. Målvakten var således chanslös då han var på väg åt motsatt riktning. Bajen tar ledningen med 1-0 tidigt i en match vilket vi inte är så vana med direkt.

Man fortsatte även pressa vidare efter målet och snappade upp bollar som Djurgården tappat och på så sätt skapa chanser. Helt klart så att Djurgården kändes skakade efter målet. Men när matchklockan börjar ticka upp mot minut 22 så får Djurgården igång en viss press och man lyckas skapat sin första målchans när man slår ett inlägg som Djurgårdens Sam Johnson inte riktigt får träff med pannan. och bara någon minut efter så skapar man ytterligare ett läge och återigen är det Sam Johnson som tar ner en boll i straffområdet och drar till direkt men bollen smiter precis utanför stolpen. Riktigt nära och nog borde man gjort mål där.

Men målet skulle dock inte dröja. Djurgården har sin bästa period i matchen och man skapar en frispark som sedan rensas ut till en hörna. och på den hörna hamnar en andraboll till nyss nämnde Sam Johnson som skjuter in kvitteringen till 1-1. Inte helt ologiskt måste man säga.

Dock så arbetar sig Bajen in i matchen igen på ett bra sätt och håller bollen inom laget ganska bra, även om det förekommer någon felpass ibland. Men jag tycker att det är de grönvita hjältarna som vill mer just nu. Och det var riktigt nära att Melker skulle få ett bra läge vid en omställning, men passningen av Smarason i djupet hanns upp precis av en djurgårdare, men bra försök ändå.

Lite senare kommer man återigen fram på vänsterkanten där Torsteinbö slår ett inlägg som Smarason får en nicktouch på men chansen rinner ut i sanden, trodde man i alla fall, men istället för att bollen rensas undan av en djurgårdare hinner en Alex få en tå på bollen och den går som en båge mot mål där deras målvakt Höie gör något konstigt nummer och lyckas sjabbla in bollen i mål och vi har 2-1 till Bajen. Alex tvåmålsskytt just nu.

Händer inte mycket mer i första halvlek som var ganska jämn men Bajen hade nog aningen mer ändå kan jag tycka. Och ganska direkt i andra halvlek så skulle Bajen å en superchans att utöka ledningen när Alex pressar en back i straffområdet och som får bollen på sig när en rensning görs, men bollen studsar inåt mot straffpunkten där en helt ren Israelsson står och ska bara raka in bollen men Höie i djurgårdens mål hinner ut och täcker skottet. Där ska det såklart bara vara mål.

Ganska direkt efter var Bajen otroligt nära på att bli straffade för den jättemissen av Israelsson nyss. Det är är vänsterbacken Elliot Käck som kommer fram på sin kant och väntar lite för att sen slå ett perfekt inlägg mot bortre där en helt ren djurgårdare står och som tar ner bollen, och i samma veva lyfter den över en bajare och slår in bollen men efter lite kalabalik så rensas bollen bort. Men annars var det ett riktigt farligt läge och ytterst nära kvittering återigen.

Nu pressar Djurgården på ganska bra och man försöker få till en kvitteringen och har några halvfarliga omställningar, men farligare än den chansen nyss får man inte. Och mitt i pressen för Djurgården så vinner Bajen boll och Smarason får bollen på sin högerkant och slår ett inlägg, som blir till ett skott, som går mot bortre och träffar sedan insida stolpe. Väl på returen står en som vanligt hungrig Israelsson och bara dunkar upp den i bortre krysset och vi har 3-1 till Bajen. Ett resultat vi väl känner till detta år mot just Djurgården.

Nu spelar Hammarby med mer mod och vågar hålla i bollen mera, samtidigt som Djurgården ändå försöker få till någon här nu ganska direkt efter målet. Men ju mer matchen lider desto mer kontroll har Bajen och Djurgården ser mer ängsligt ut. Djurgården slår även bort väldigt enkla passningar som man sett Bajen göra ett antal gånger tidigare på försäsongen.

Jag tycker inte Djurgården skapar något alls när det återstår en kvart kvar av matchen. Och istället så är Bajen nära att göra 4-1 när inbytte Kennedy får till en riktigt bra träff från kanten av straffområdet men målvakten Höie räddar ut till en hörna. Annars så händer det inte så speciellt mycket mer utan Bajen kan komfortabelt vinna med 3-1 utan att vara jättebra. Man gör det som krävs och Djurgården kan fortfarande inte vinna mot derbykungarna Hammarby Fotboll.


Bäst i Bajen är svår att ta ut, många i laget var ganska jämbördiga men såklart man väljer en duett med dagens målskyttar Alex (2 mål) och Erik Israelsson (1 mål).

Djurgården – Hammarby 1-3
0-1 Alex (12 min)
1-1 Sam Johnson (25 min)
1-2 Alex (41 min)
1-3 Erik Israelsson (62 min)

Publik: 24 900

 

Foto: Peter Jonsson

/ Johan Sandkulla