En konstig första halvlek där Bajen började bäst men som sedan blev mer jämn. Och båda lagen hade sina chanser att göra något mål men den där skärpan fanns inte där. I andra halvlek var det återigen Bajen som började bättre och fick även utdelning helt rättvist just då, sen bjöd man in Sundsvall i matchen istället för att köra på. Och till slut kom även ett baklängesmål när 4-5 spelare stått och tittar när en Sundsvallsspelare kan ta emot, vända och skjuta. Båda lagen byter även lite fler chanser men matchen slutat 1-1, helt rättvist.

Tyckte att Bajen var det lag som ville mest första minuterna och man hade bollen och spelet. Dock var det Sundsvall som skulle få matchen första riktiga målchans när Ögmundur hamnar lite fel i en situation och blir rundad av en spelare i Sundsvall, dock hinner Birkir upp och räddar skottet på mållinjen typ, som sedan går till en resultatlös hörna. Riktigt nära 0-1 efter kvarten spelad.

Bajen fortsätter sen skapa några halvlägen så som ett skott utifrån av Israelsson som Sundsvalls målvakt räddar ut till en resultatlös hörna, även Kennedy har något liknande skott utan att vara riktigt farligt. Men likväl är det Sundsvall som åter är nära att göra 0-1 när Sigurjónsson i Sundsvall vinner en boll och friställer en snabb Pa Dibba som tagit sig loss och kan bara peta in den i fritt läge, men skottet går dock någon halvmeter utanför. Känns som att han borde gjort det där lite bättre. Men skönt för oss.

Det är inte förrän i slutet av första halvlek som Bajen skapar sina bästa chanser, bland annat så har Torsteinbö show på sin kant, offensivt ska säga, när han först petar bollen på en sidan och springer på andra, detta halvvägs in i straffområdet. För att sedan ge sig på en snurrfint som går hem, och sedan passa till en medspelare som i sin tur passar en Israelsson som kan styra in bollen förbi målvakten, men där står en räddande ängel för Sundsvall på mållinjen och styr undan bollen. Riktigt nära 1-0!

Bara några minuter skapar man en riktigt bra chans igen när Bajen har ett inkast på vänsterkanten, som sedan hamnar hos Smarason efter lite passningar, och han i sin tur ser att Melker springer i djupet och slår en väldigt fin passning som gör att Melker i princip har friläge, men känns som han tvekar lite men till slut får han iväg ett skott, eller en tå på bollen, men målvakten räddar med benet och det blir därefter inget mer av det. Men nog borde det blivit mål där kan man tycka.

En halvlek där Bajen började bra och avslutade bra och däremellan såg sisådär ut utan att skapa några riktigt farliga chanser. Sundsvall var väl inte bättre dom men hade likväl chanser att göra minst 1 mål. Och inte trodde man att denna match skulle kunna sluta 0-0. och inte heller gjorde den det. För när andra halvlek startade satte Bajen högsta fart direkt och skapade ett bra tryck på Sundsvall genom en bra press. Målet skulle komma när Tranberg, tidigare i Bajen, från vänsterbacken gör en indianare in i banan, och där Haglund snappar upp det och stöt bryter och får med sig bollen. Sen tvekar han lite ifall han ska passa Alex, som hade väldigt bra läge ifall han fått bollen, men man kan ju inte klandra Haglund när han sen går på eget skott i bortre hörnet. Kliniskt skott, nåja.

Och istället för att fortsätta pressa på och bara köra slappnar man genast av och lägger sig lite väl lågt i banan kan jag tycka. Man låter alltså Sundsvall få spela sin fotboll där man vill rulla boll mycket. Det gör ju att Sundsvall kommer in i matchen precis som dom måste. Och det skulle inte heller dröja förrän man skulle kvittera. Sigurjónsson skulle få en passning i höjd med straffområdeslinjen, efter att Kennedy släppt honom bara några sekunder tidigare. När sedan Sigurjónsson sedan tar emot bollen, vänder upp och skjuter in bollen så gör han det helt oattackerad mellan 4-5 Bajenspelare. Och det är då ganska bedrövligt försvarsspel måste man ju säga. 1-1 var ett faktum.

Inte långt efter var det nära att Sundsvall kunde fått en straff spark när Smarason kommer in onödigt tufft i en närkamp i bakhasorna av Stefan Silva i Sundsvall. Efter att ha sett repriser kan man bara tacka att domaren inte blåste där.

Kennedy ska bytas ut och in kommer Söderqvist. Och det första Måns gör är att ta emot bollen via en nickskarv och bara köra mot mål för att sedan gå på skott, som sedan touchar en spelare i Sundsvall och målvakten hinner rädda och styra ut bollen. Efter kvitteringen har det inte varit mycket till spel eller målchanser för varken Sundsvall eller Bajen. Visst kunde Alex gjort ett mål när han tar emot en lång krossboll i straffområdet, men målvakten hinner ut bra och när Alex får en tå på bollen är målvakten redan alldeles för nära för att det ska kunna bli farligare än vad det blev.

Sedan skulle Pa Dibba ha något farligt läge där en försvarsspelare i Bajen får en tå på bollen i sista stund, som annars hade kunnat bli riktigt farligt. Sundsvall skulle ha några liknande omställningar i slutet också utan att det skulle bli mer ön just omställningar. Bajen hade väl inte mycket att säga till om offensivt heller, förutom några halvlägen.

Framåt 90 minuter ropar samtliga på straff, speciellt efter att ha sett reprisen på storbildsskärmen. Bajen skulle tveklöst haft en straff där. Men kanske är det karma för Smarason, när han tidigare borde fått en straff emot sig. Men situationen är som sådan att Smarason kommer med fart och ska ta med sig bollen med foten 1 meter upp, men där en arm stoppar bollen i straffområdet, och anfallet stoppas upp. Mer spelförstörande kan det inte bli. Men domaren Johannesson avvärjer, som i övrigt gör en riktigt dålig match så har man det sagt också.

Matchen slutar 1-1 vilket känns klart rättvist, även om båda lagen hade chanser till att göra minst 1 mål till och dessutom borde haft 1 straff var också.


Bäst i Bajen tycker jag Haglund är, för andra matchen i rad. han har höjt sig rejält och fick idag kröna det med ett mål. Synd bara att övriga i laget gör det bättre och det inte blir mer än 0 poäng senast och 1 poäng idag. Sen måste man ju säga att Torsteinbö är väldigt bra offensivt. Synd att han inte får spela på en offensiv ytterposition istället för vänsterback.

Hammarby – Sundsvall 1-1
1-0 Philip Haglund (52 min)
1-1 Runar Már Sigurjónsson (58 min)

Publik: 23 877

 

Foto: Peter Jonsson

/ Johan Sandkulla