Hammarby fortsätter att ta poäng i det cyniska tecknet. Visserligen blev det ett tungt baklängesmål signerat Nahir Besara på övertid vilket gjorde att lagen fick dela på poängen. Men innan dess hade Joseph Aidoo varit påpassligt framme vid en offensiv frispark och sen på bortre stolpen knoppat in ledningsmålet. Och Kennedy prickade ribban från en frispark, och Israelsson träffade även han ribban. Men bollen ville inte in. Matchen slutar 1-1 vilket känns rättvist med facit i hand även om Hammarby hade fler farliga lägen.

Bajen inledde matchen bäst och skapade några hörnor som blev lite halvfarliga. Men det var tack vare den höga pressen från samtliga spelare i flera situationer som gjorde att man kunde skapa hörnor och en bra press på Örebro som backade hem till en början. Och när Örebro försöker ställa om med en lång boll på djupet för Sema, ja då har vi en hypersnabb Aidoo som enkelt kan springa ikapp och till slut ta bollen och fixa ett inkast. Vilket underbart försvarsspel av Allsvenskans i särklass bäste back.

Efter cirka 20 minuter slår Haglund en riktigt fin djupledspassning diagonalt över planen till Birkir som nästan kommer fri. Han drar på ett skott i steget som målvakten i Örebro gör en bra enhandsräddning på. Men Örebro och framförallt Omoh på vänsterkanten ville inte vara sämre och tar sig förbi Birkir som avvaktar. Väl förbi, drar han till med ett skott från snäv vinkel, som går i bortre stolpen och ut i straffområdet men Bajen kan rensa bort bollen. Men riktigt nära 0-1 till Örebro där.

Mot slutet av första halvlek tar Örebro över bollinnehavet mer och mer samtidigt som Bajen lägger sig till rätt och försvarar sig väl med hela laget i princip. Örebro kommer ingenstans. Istället är det Bajen som skapar ett bra läge där Alex får bollen och tar med sig den in i straffområdet där han avlossar ett skott som tar på en Örebroares armbåge när han slänger sig och täcker. Borde väl varit solklar straff va men gröngölingen till domare, avvärjer. Sista chansen skulle Israelsson få när Birkir slår ett bra inlägg som Israelsson kommer upp bra på men nicken går precis utanför stolpen. Men störs samtidigt av en hög våldsam spark utan påföljd.

I andra halvlek skapar Örebro en farlighet när Besara och Omoh kombinerar sig förbi och där Omoh bara ska raka in bollen från straffpunkten ungefär, men där Birkir kommer med en riktigt bra glidtackling i sista stund och Bajen kan därefter kontra utan resultat. Men Besara visar prov på bra spelförståelse som vi är vana att se honom, fast då i grönvitt. Strax efter har Örebro två skottförsök som inte blir så värst farliga då skotten går utanför och sen ganska rakt på Ögmundur i målet.

Pa Dibba ska ersätta en helt slut Alex efter cirka timmen spelad. Och ganska omgående tar Pa Dibba ner en lång krossboll och serverar Israelsson som kommer i andra våg. Israelsson drar till på halvvolley och får se bollen träffa undersida ribba. Såååå nääära 1-0 där för Bajen. Men bara minuten senare tilldöms Hammarby en frispark i bra inläggsläge, där Kennedy stegar upp och slår den in i straffområdet. Haglund går upp i duell, helt plötsligt dimper bollen ned till en helt fristående Aidoo vid bortre stolpen, som kan skyffla in bollen i mål med vänsterfoten. Arenan exploderar och får se Aidoo glida på konstgräset. Ouch! Men 1-0 Bajen!!

Strax efter sitt mål fortsätter Aidoo glänsa, denna gång rensar han en boll i straffområdet med en elegant cykelspark och får återigen höra jubel. Vilken favorit han blivit, med all rätt. Väldigt bra mittback!

Med kanske 10 minuter kvar får fixar Israelsson ett ypperligt läge för Kennedy att knoppa in en frispark. Och han stegar fram, slår till bollen som går över muren och sedan i undersida ribba för andra gången denna afton. Väldigt nära 2-0 Bajen där. Och minuten efter skapar man en hörna som skulle bli riktigt farlig. Kennedy slår en bra frispark som nästan går i mål i bortre, men målvakten Jansson boxar ut bollen…rakt i famnen på Birkir som såklart drämmer till direkt, rakt i insida stolpe och sen studsar den på Haglund som står på mållinjen. han ha inte stått den hade vi haft 2-0. Snacka om otur deluxe eller vad säger?!

Strax därefter kommer Omoh igenom, men det tar ändå stopp inne i straffområdet i klunga av försvarare från Bajen. Men bollen rullar vidare till en helt fristående örebroare som skjuter med vänster mot bortre men den rullar tätt utanför. Och Örebro skulle även få sista ordet i denna match. Ett inlägg från högerkanten som till slut hamnar hos Nahir Besaras ägo i bortre straffområdet. Han ser en yta i bortre klykan och prickskjuter den dit med en fin knorr och vi har kvitterat i den 94e minuten, riktigt surt. Sen skulle det inte hända så mycket mer och matchen slutar 1-1. Riktigt tungt poängtapp.


Bäst i Bajen är tveklöst Joseph Aidoo som ju även fick göra sitt första mål i Bajentröjan. Klassback i har i han. Även Birkir var bra på sin högerkant idag och hade maximal otur på sin stolpträff där..

Hammarby – Örebro 1-1
1-0 Joseph Aidoo (69 min)
1-1 Nahir Besara (94 min)

Publik: 23 212

/ Johan Sandkulla

 

Foto: Peter Jonsson