Bajen började på bästa sätt med att skapa ett visst tryck och fick också in ett förtjänat ledningsmål via en nick av Paulsen. Örebro kommer sedan in i matchen mer fram till halvtidspausen, för sedan kommer Bajen ut och tar hand om matchen igen och gör även 0-2 via nyförvärvet Svendsen på ett distinkt avslut. 0-3-målet skulle inte dröja så långt heller och inbytte Dibba var tillbaka efter avstängningen och gjorde ingen besviken när han drog till med sin vänster i bortre. En stabil trepoängare i en riktigt viktig match.

Matchen börjar precis som man trodde på förhand, med ett öppet spel åt båda håll. Örebro skapar nån halvchans med ett distansskott men inge fara för Wiland direkt. Strax där efter gör en av planens giganter, Jeppe Andersen, en finfin djupledsskärare till Birkir på högerkanten som avancerar in i straffområdet och slår den snett inåt bakåt, men den touchar på en Örebroare och dom kan sedan rensa undan, men inte bättre än att den rensas på egen spelare och ut till en hörna för Bajen. Smaradona slår sen en perfekt slagen hörna som Paulsen går upp och nickar in 0-1 på i 8e minuten. Bra start för Hammarby!

Bajen har nu momentum och fortsätter ha boll och gå till anfall där man skapar några halvchanser bland annat försöker Smaradona på en skruv i bortre men får se den gå tätt utanför, bra försök dock. Nyss nämnde Smaradona är sen en del i ett anfall av högsta klass. Han går nämligen lite inåt i banan och hittar fram till Tankovic med en passning, och han i sin tur gör en klack i luften som blir en perfekt passning till Junior som kommer i djupet bakom backlinjen. Och i samma veva som han tar ner bollen drar han även till med ett skott som går precis över ribban. Bajen Samba är igång igen.

Klockan tickar på och Örebro kommer in i matchen mer och mer, samtidigt som jag tycker Bajen sjunker alldeles för lågt. Vi har vår sämsta period i matchen här och nu vilket känns oroande. Men visst, Örebro skapar inte mycket inne i boxen utan har mest halvchanser lite här och där. Men halvtidspausen kunde inte komma mer lägligare om man säger så.

Väl i andra halvlek känns det som Michelsen haft ett bra snack med grabbarna för man kommer ut precis som man började matchen. Man håller i bollen och skapar flera halvchanser. Men framförallt så får ju inte Örebro låna så mycket boll och ledningen känns mer och mer stabil. Bara för det slår Örebro till med en riktigt farlig chans när det kommer ett inlägg från högerkanten som går över allt och alla, men där Sema längst bort kan nicka ner till Besara vid straffpunkten som i sin tur skjuter utanför. Men det var väldigt nära dock. Där har vi marginalerna på vår sida för en gångs skull denna säsong.

I anfallet efter, typ, så hittar Jeppe fram till Tankovic med en fin passning genom hela Örebro. Och Tankovic i sin tur ser en Svendsen löpa sig fri på högerkanten av straffområdet och får också bollen. Sen får vi se ren klass av Svendsen som drar till med ett distinkt skott mellan benen på målvakten och vi har 0-2 till Hammarby. Riktigt snyggt av norrbaggen. Och man börjar förstå mer och mer varför norrmännen var i chock när han valde att dra till Bajen.

Tungt baklängesmål för Örebro minst sagt, men dom försöker så klart ändå komma in i matchen och går framåt. Men dom har fortsatt svårt att skapa dom där 100-procentiga lägena, utan det är mest halvchanser eller distansskott. Samtidigt byts snabbe Dibba in efter sin tre matcher långa avstängning och det känns som ett perfekt läge då det lär dyka upp kontringslägen. och som svar på tall får Bajen ett riktigt bra kontringsläge nästan omedelbums efter att Dibba kommit in. Svendsen får tag i bollen vid mittplan, avancerar sedan några meter framåt och ser en Dibba som löper sig från på vänsterkanten. Dibba i sin tur tar emot passen, får några touch till på bollen och drar sedan till med en vänsterslägga mot bortre som målvakten är på men får se den segla in i mål och 0-3  i 67e minuten är ett faktum. Det där med att Svendsen gillar att göra mål och skapa lägen för andra har stämt till 100%. 1 mål och 1 assist är att leva upp till förväntningarna.

Matchen är mer eller mindre död nu vilket man även ser på spelarna i båda lagen. Örebroare ser uppgivna ut och Hammarby är tämligen bekväma med att hålla i bollen eller försvara sig väl. Och det skulle inte hända så mycket mer i matchen, förutom att nyförvärvet Oscar Krusnell skulle bytas in i 86e minuten och såg rätt spännande ut det lilla man fick se. Domaren blåser i pipan och vi har precis tagit en riktigt tung trepoängare i en bortamatch vi brukar ha svårt med.


Bäst i bajen får ändå bli Jeppe Andersen som gör sin klart bästa match i Bajen och idag såg man hans fulla register. Men hela laget var dock bra idag ska sägas. En smolk i bägaren var dock att Junior fick bandageras och bytas ut efter 70 minuter, kanske nån form av bristning i låret. Hoppas på det bästa där. Krya på dig Junior!

Örebro – Hammarby 0-3
0-1 Björn Paulsen (8 min)
0-2 Sander Svendsen (56 min)
0-3 Pa Dibba (67 min)

Publik: 8407

 

Foto: Peter Jonson

/ Johan Sandkulla