Inför damallsvenskans premiär var fler experter överens om att Hammarbys damlag skulle få det tufft den här säsongen med tanke på att flera ifrågasatte spelarbudgeten och ett plötsligt tränarbyte. Inte nog med det lämnade fjolårets bästa spelare Filippa Angeldahl laget och flyttade till Östergötland och regerande svenska mästarna Linköping.
Trots detta har laget gått starkt ur stormen och inlett säsongen med två raka segrar. Bland annat  mot tippade topplaget Kopparbergs/Göteborg senast.
Nu på lördag kommer Växjö på besök, som dominerade elitettan i fjol och vann med 14 poängs marginal.
Ett lag som förstärkt truppen med Kathy Fraine och Jennie Nordin (Krister Nordin i AIK dotter), som kommer från svenska mästarna Linköpings FC. Längst fram i anfallet, som skall göra de viktiga målen har de Anna Anvegård.

Debut för världsstjärnan Elise Kellond-Knight
Smålänningarna ställs mot ett hungrigt Bajen, som får ett nytillskott till matchen, då Elise Kellond-Knight tar plats i startelvan. Hon landade i Sverige i mitten i veckan då hon representerat Australien i asiatiska mästerskapet och tillbringat fyra veckor i Jordanien, där laget gick till final.

Berätta om dig själv?
– Jag har spelat två världsmästerskap och ett olympiskt spel och 95 landskamper för Australien. Jag har spelat i tre ligor i världen. Danmark, Japan och Tyskland. Jag har mycket internationell erfarenhet. Jag är ibland mittfältare men kan också spela vänsterback.  Jag har varit med i All-star team i både positionerna. Jag är en tekniker och tuff spelare, förklarar Elise till HTV.

När Hammarby-TV intervjuar henne har hon ännu inte träffat sina blivande lagkompisar.
– Första intrycket med klubben är mycket bra.  Jag är redo för match på lördag om tränaren tycker det.

Hammarby stärker upp laget och får in en världsstjärna i laget och förhoppningsvis ser hon till att Hammarby får med sig samtliga tre poäng mot nykomlingen Växjö. Hemmalaget måste ha tuff bevakning på Anna Anvegård, som är deras mest spännande spelare.
I förra omgången tog nykomlingen en fin skalp då man besegrade Djurgården på Myresjöhus arena med 1-0. I dagsläget har det sålts cirka 600 biljetter till matchen.

Peter Murling

Foto: Peter Jonsson