Imad Khalili kom som en frälsare till Hammarby i allsvenskan, men passade inte in i spelsystemet och förpassades till frysboxen av Nanne Bergstrand.
Maumer Tankovick värvades hem i somras, men fick inte benen att göra det hjärnan ville och det var inte mycket som stämde.
Nu några månader senare har båda spelarna fått sin REVANSCH.
Muamaer och Imad är den nya tiden i Hammarby och en av anledningarna till att Hammarby ligger i topp i tabellen.
På söndag väntar ett spännande Stockholmsderby och mycket pekar på att det kommer vara fler Hammarby-supportrar på Tele 2 Arena trots bortaplan.

Allsvenskans bästa vänsterfot enligt Tankovic
Under Hammarbys träningar är det ofta högt i tak med mycket skratt och Imad sätter flera skott med sin känsliga vänsterfot bakom Johan Wiland.
– Han har allsvenskans bästa vänsterfot, konstaterar  Muamer Tankovic, förklarar han till DN.

Muamer Tankovic har en fantastiskt inställning till sitt jobb. Under hösten var det inte mycket som stämde och supportrarna var missnöjda.  Många menade att han stoppade kontringarna, då hans dribblingar inte gick hem.
En detalj som Muamer arbetat hårt med under vintern.
– Man ska förbättra det man gjort mindre bra och fortsätta kriga, förklarar Muamer Tankovic förändringen.

Målskytt mot IFK
Muamer har jagat mål för att stärka det stukade självförtroendet och haft flera målchanser. I hemmapremiären mot Sirius fick han ett friläge, men målvakten räddade. Även hemma mot BP hade han ett par målchanser.
Mot IFK Norrköping hemma kom äntligen målet.
Pa Dibba sköt två gånger och på returen nickade Muamer snyggt in bollen.

Vem värvade Imad Khalili – Nanne Bergstrand eller Mats Jingblad?
2016 värvades Imad till Hammarby och de flesta Bajen-supportrar såg spelaren som skulle bli den nya frälsaren i anfallet. Imad hade fina meriter som före detta skyttekung i IFK Norrköping och Helsingborg.
Frågan är om det var sportchefen Mats Jingblads värvning för Imad fick inte mycket speltid av tränaren Nanne Bergstrand. Han visade Imad att han inte  trodde på honom.
När Nanne fick sparken från Hammarby och dansken Jakob Mickelsen annonserades ut som ny tränare trodde Imad att han skulle få börja om från noll och få en chans att visa upp sig. Liksom Nanne blev Imad snabbt utplacerad i frysboxen och inlåst.

Imad springer på vatten
Danskens historia i Hammarby blev bara en ettårig sejour och Imad stod i ett vägval. Enligt uppgifter ville sportchefen Jesper Jansson köpa ut honom från kontraktet, men han ville vara kvar och kämpa för en plats i truppen. Inte ens supportrarna räknade med några stordåd och många blev förvånade och glada när man fick rapporteringar från lägret i Portugal att den spelare som utmärkte sig mest var Imad.
Det som gör Imad så populär i ögonen hos Hammarby-supportrarna är att han aldrig gått ut i sociala medier och klagat på sin situation och brist på speltid. I stället har bitit i det sura äpplet och kämpat sig tillbaka.

Mot BP hemma blev han tvåmålsskytt och firad av hemmapubliken.
Vad har hänt Imad?
–  Jag har fått förtroendet från Stefan och då växer man. Sedan spelar jag med riktigt bra fotbollsspelare som gör en bättre. Det är många lirare som mitt spel passar perfekt med, säger 31-åringen på mjuk skånska.
Han fortsätter:
– Jo absolut, det är jobbigt psykiskt, men det gäller att vara stark också mentalt, säger Khalili. Men det gäller att inte försöka tänka på vad alla andra tänker och säger utan koncentrera sig på sitt och göra vardagen så bra som möjligt så betalar det sig så småningom, fortsätter sedan Khalili.
–  Det finns en anledning till att han blev skyttekung en gång i tiden, kontrar Tankovic.

Den stora anledningen till att Imad gått så bra under inledningen av säsongen 2018 är att han passar in i Hammarbys röda tråd med bollinnehav, hög press och ett krigande över hela plan.
– Vi är ganska fräscha när vi tappar den så att vi kan pressa och ta tillbaka den, säger Imad Khalili och förklarar att det är tränaren Stefan Billborn som ligger bakom den förändrade spelstilen.

”I år är vi stabila och har en vinnare mentalitet”
I början av året var det flera spelare som stack ut  och menade på att Hammarby skulle bli ett topplag. Erkan Zegin sa att laget kommer bland de tre första. Samma målsättning hade Muamer.
Vad är då anledningen till att det gått så bra.
– Vi har fått ett lag med bra konkurrens och med bra spelare på alla positioner. Förra säsongen var vi inte så stabila. Vi kunde släppa in några skitmål, men den här säsongen är vi mer stabila. Och ledarteamet är också mer stabilt och då blir spelargruppen också mer stabil.

I en tidigare intervju med tränaren Stefan Billborn så hyllar han spelarna. Han menar att det är två spelare som nollställt sig och som blivit bättre hela tiden. De lyssnar gärna på instruktioner och vill till 100 % fortsätta att utvecklas.

Vi får hoppas på nya stordåd från duon på söndag.