BAJEN ÄLTA NR 8
Deltagare
Antal inlägg: 1539

God morgon GU!

Intervju med Fredrik Larsson…
För sju år sedan gick Fredrik Larsson från Helenelund till Tellus. Den lilla kvartersklubben från södra Stockholm befann sig då i början på den smått osannolika resan mot bandyns finrum.
– Tellus nu och då är som dag och natt. Inte ens i allsvenskan så trodde folk på oss men som lag blev vi bara bättre och bättre, minns Fredrik Larsson.

Men efter två år med Tellus i elitserien väljer den 30-årige mittfältaren att gå vidare i karriären. Övergången till Hammarby, som presenterades på valborgsmässoafton , kan klassas som en av de mer överraskande under årets silly season.
Till och med för huvudpersonen själv, trots att han har varit i kontakt med Hammarby under en lång tid.
– Jag är inte den mest namnkunnigaste spelaren i elitserien så jag förstår absolut om folk tycker att det är överraskande. Det tycker jag kanske lite själv också. Vi snackade väl redan förra året och sen har vi hållit kontakt, det här är en liten dröm som man har haft att få testa på.

Förra veckan gick Patrik Järmens dessutom ut och sade att Larsson i princip var klar för en fortsättning i Tellus.
”Han har godkänt avtalet men har inte skrivit på än”, sade Tellus sportchef då . Ett uttalande som minst sagt förvånade Fredrik Larsson.
– Det är lite lustigt det där. Vi har ju haft diskussioner om en fortsättning men vi har inte varit överens om något. Jag blev själv väldigt paff när jag läste det där, för så överens var vi inte. Jag tänkte direkt att fan, nu blir det knasigt.
Han fortsätter:
– Men jag vet inte om jag ska säga så mycket mer om det, det kan väl stanna där så att det inte blir massa bråk.

I Tellus har Fredrik Larsson haft en central nyckelroll och var den som i vintras fick ta över kaptensbindeln efter skadade Martin Krigh. I Hammarby blir konkurrenssituationen, och möjligen speltiden, något helt annat.

– Jag tycker bara att det är inspirerande att få testa på det här. Visst, det är landslagsspelare på i stort sett varje position så det blir svårare så. Men jag tror att man kommer in i det ganska lätt, säger Fredrik Larsson.
Han är väldigt snabb med att fylla i en fortsättning på det resonemanget:
– Eller inte lätt, förstå mig rätt. Men får man umgås med såna spelare dag ut och dag in så utvecklar man sig själv.

Exakt vilken position som han kommer att få i Hammarby vet han inte i dagsläget.
– Jag är ju ganska allround och har spelat på de flesta positionerna. Så det är nog ingen exakt position som är tänkt för mig, men det blir väl kanske mest mittfält och halv.