BAJEN ÄLTA NR 8
Deltagare
Antal inlägg: 1539

…har fått svar av tröjtryckaren!

Hej Roger!

Det som gör skillnaden på färgerna beror på att den bilden jag fick av dig är i RGB vilket är färgrymd för att visa på bildskärmar och har mycket större omfång.
När man trycker så måste man konvertera den till CMYK (cyan, magenta, gul och svart) vilket är färgerna man trycker med.
CMYK har mycket mindre omfång och är en kompromiss för att kunna trycka färgbilder med bara 4 färger. Men klarar inte alla färger.

När man gör original som skall tryckas så skall man göra dom i CMYK färgläge för att få bästa resultat. Sen beror skillnader i hur olika bildskärmar är inställda och kalibrerade, vi jobbar en hel del för att ha rätt kalibrerade skärmar.
En typisk skillnad mellan RGB på en bildskärm och det tryckta CMYK resultat skiljer sig i just den lyster/klarhet som det mycket större omfånget på en bildskärm ger inte går att skapa med CMYK färgblandning.

Alternativet är att vi justerar till färgen men vi kommer aldrig klara som du ser det på din bildskärm. Annars så är det att trycka dom med fasta PMS färger, en för varje färg i originalet, då är det en schablonkostnad på 280:-/färg (3st olika gröna + vit) och du bör trycka kanske minst 50 st åt gången för att få ekonomi på det…

Kommentarer någon???