Taktikern
Deltagare
Antal inlägg: 45

En poäng, Bajen var bättre i andra, Ögat var bra i mål och Persson kom in och gav energi. Inte mycket positivt att ta med sig från gårdagens match. Ingen bra insatts och det var många av spelarna underpresterade igår en del var riktigt dåliga.

Att det blev som det blev igår var nog en blandning av många misstag eller dåliga prestationer, nervositet, allt att förlora osv. Matchen liknade Syrianska matchen i cupen där Bajen hade extremt svårt att få tag i bollen och det kan ju knappast vara en tillfällighet.

Jag lyssnade på eftersnacket av matchen och Johannes trycker till om hur Bajen bör spela fotboll och nämner Häcken och Östersund som två exempel men att dagens lag mer känns som ett klassigt brunkar-lag. Jag kan bara hålla med om att Bajen mer och mer liknar de Kalmar som växte fram under 2000-talet. Stora starka spelare över hela plan som befinner sig på rätt sida om bollen förutom en eller kanske två spelare som är kreativa och har fria roller. När dessutom tempo är lågt och den höga pressen inte fungerar så blir det inte speciellt underhållande.

Normalt sett brukar det vara svårt att dra förstora växlar av en match men lägger vi till tävlingsmatcherna i cupen så har Bajen spelat 6 tävlingsmatcher i år. Resultatet efter 90minuter plus tillägg är
• 2 vinster (Ljungskile och Djurgården)
• 3 oavgjorda (Syrianska, AIK och Östersund)
• 1 förlust (Häcken)
Vad kan man då dra för slutsattser av detta? Jo fem av sex matcher har spelats på Nya Söderstadion. Av dessa har vi enligt mig vart spelmässigt sämre än motståndarna i tre av matcherna (Häcken, Östersund och Syrianska). Samt något bättre än Ljungskile och Djurgården på att vaska fram chanser. Mot AIK speglar 1-1 matchen väl.

Jag har svårt att sätta fingret på problemen förutom
• Att det saknas en playmaker att luckra upp etablerade försvar då varken Kennedy, Khalili eller Hallberg har klarat av att leverera. Övriga som prövat har om möjligt vart ännu sämre.
• Den offensiva pressen fungerar alltför sällan.
• Omställningsspelet har vart obefintligt.
• Något är fullkomligt fel när Hammarby inte kliver på från start i matcherna.