Abedi
Deltagare
Antal inlägg: 117

Tänk vad enkelt det blir när man återgår till grundkurs A i allsvensk fotboll. Att vinna nickdueller, påföljande andrabollar och närkamper innebär att ytor skapas, ytor att vända spelet på, ytor där vi kan välja spelvändningar eller spel på djupet, ja, helt enkelt fler alternativ. Något som resulterar i fler målchanser och ökade chanser för att göra mål.

Idag funkar framförallt den så viktiga länken mellan def.mittarna och nr 10. JP och Israel kompletterar varandra så bra att vårt presspel växer och fler spelare får koncentrera sig på det de är bra på.

Innan matchen såg jag häif som ett i princip identiskt gäng som oss. En och annan klasspelare men ett svajigt lagspel. Här kör vi till slut över de idag med en mycket bättre laginsats. Imponerande att vi verkar bra tränade, 3 matcher på 6 dagar. Kommer 2 såna här perioder till. Det täta matchandet ställer de olika truppernas bredd och kvalite på sin spets, särskilt också taktik och samspelthet blir avgörande. Sagt det tidigare, vi får en rörig serie fram till augusti. Ett tätt matchande, för många berg och dalbanegäng i serien borgar för extremt ojämna insatser, vilket får till följd att det är mycket svårt att säga någonting om motståndet i varje match.

Nåväl, next up Gringården men det är 9 dar tills dess, bra så. Behövs för att samla krafterna.