Taktikern
Deltagare
Antal inlägg: 45

Igår fick vi se varför Torstenbø startat som vänsterback trots att han gång på gång visat upp stora brister i försvarsspelet. Bo Wiklander fick chansen som Vänsterback och tog den inte.

Det sorgliga är att vi var en hel del supportrar som redan förra året identifierade vänsterbackplatsen som väldigt svag. Att man sedan gick in i säsong med 3 ytterbackar + Silverholt och 3 mittbackar var av en är Aidoo känns som en rejäl tabbe så här med facit i hand.

Även om Batan, Silverholt och Solheim kommer tillbaka måste Hammarby se till att få en stabil allsvensk vänsterback som är vänsterfotad då hela vår uppsättning av yttrar också är högerfotade. Här är det ett stort underbetyg till de ansvariga.

I övrigt kunde vi igår se att för att störa topplagen duger det inte att ha ett lag fullt med allround spelare. Det samma såg vi mot Norrköping borta. Det måste in spets. Exempelvis stod Göteborg väldigt högt med sina ganska stabbiga mittbackar men ingen av de offensiva spelarna är tillräckligt snabba för att utnyttja det. Medan Göteborg å sin sida klarade av att skapa ett antal lägen just på grund av några få kvicka spelare vs stora långsamma mittbackar och då är inte Göteborg ett lag som är kända för små tekniska lirare.